Бресквица ће се на "Песми за Евровизију" представити нумером "Гнездо орлово", коју је неколицина на друштвеној мрежи X искритиковала.

Након што је песма објављена, већи је део оних који хвале нумеру - "Искрено, мени је ово супер, иако је не готивим" - један је од коментара.

Осим домаће публике, на друштвеној мрежи X је освануо коментар корисника који се потписује као "Вин", а уз име му стоји и застава Албаније.

Фото: АТА имагес

 

 

Он је на поменутој мрежи изнео своје тумачење песме "Гнездо орлово", чији су стихови:

"Облак сиви сакри небо, црне птице поново. Грми, сева, пада град и руши гнездо орлово. Тата каже малом орлу: 'Биће, сине, готово. Отићи ће црне птице, ведро биће поново'", а ово је спорно тумачење:

"Последња реченица, према мом мишљењу, у потпуности појашњава намеру ове песме. То значи да ће Албанци 'нестати' с Косова и да ће Срби у потпуности имати контролу над територијом. То значи легитимисање масакра и етничког чишћења над Албанцима на Косову", између осталог је написао он.

"Бресквица има геноцидну песму", "Јефтино скупљање гласова", "Чак и да прође, Еуросонг неће дозволити такву песму", "Страва и ужас", неки су од коментара. Други корисник "X"-а је отишао толико далеко да је објавио да се Хитлеров летњиковац звао "Орлово гнездо" и да је због тога Бресквичина песма проблематична.

 

 

Бресквица је и на ТикТоку добила прегршт подршке управо из Хрватске. Уз стихове песме, тиктокери из суседства писали су следеће: "Као Хрватица од срца желим овој девојци да покори Европу!" "Гнездо орлово сачуваће српско Косово", "Хрватица сам, али Косово је српско, било и биће", "До победе браћоооо", "Прелепа песма, љубоморни нек од**бу", преноси Мондо.

Бресквица се није оглашавала поводом ових навода и тумачења, а пре неколико дана је на Инстаграму написала следеће:

"Драги моји, песма је изашла. Наслов је 'Гнездо орлово'. Надам се да ће вам се допасти. Сви смо се максимално потрудили и тек ћемо. Волите се, имајте поштовања према другима, будите људи. Будите поносни на то што сте из земље из које сте и трудите се да је свима представите онако како доликује. Волим вас и идемо даље."

БОНУС ВИДЕО: