- До краја дана променљиво облачно. Удари северозападног ветра ће почети да слабе. Суснежица и снег поново се местимично очекују увече и током ноћи, углавном у крајевима јужно од Саве и Дунава - наводи се на сајту РХМЗ.

Пролеће, па три зимске недеље

Подсетимо, временска прогноза за наредних 5 недеља јасно указују да је пред нама пролећни, затим пролећно-зимски период, након чега нам следе и 3 зимске недеље.

- Почетак фебруара више ће личити на почетак пролећа са највишим дневним температурама од 10 до 15 степени Целзијуса, затим од 5.2 - 12.2 почиње промена времена у Европи, центар антициклона се премешта према Великој Британији и Атлантику, а затим ка Исланду и према Русији што ће условити прилив хладног арктичког ваздуха у северну и део централне Европе. Дакле са почетком друге декаде најкасније до половине фебруара враћа се зима и у наше крајеве температуре поново око нуле и са условима за снежне падавине. Прецизније колико ће снега бити и ледених дана знаћемо у наредним данима све више, кад модели почну да ове промене најављују - навео је метеоролог аматер Иван Ристић.

Од недеље до почетка фебруара зимско време у Србији

Док се у Шпанији постижу топлотни рекорди, код нас стиже хладнији ваздух са севера тако да од недеље, 28. па до краја јануара време ће подсећати више на зимско. Биће претежно облачно понегде се очекује и провејавање снега нарочито у брдовито планинским пределима централне и јужне Србије. Данас највиша температура од 5 до 10 степени Целзијуса, а у недељу и почетком наредне седмице у даљем мањем паду. Отопљење са запада стиже почетком фебруара када ће максимуми бити између 10 и 15 степени Целзијуса, прогнозира Иван Ристић.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".