Према доступним подацима, Управа полиције тренутно сумња да је мотив за извршење овог злочина "акумулирано стање узроковано здравственим проблемима члана породице, дечака који је трагично преминуо".

Вера Д. је предавала матерњи језик у О.Ш. "Сутјеска" у Подгорици, а према наводима била је међу омиљеним професорима код ђака, увек ведра и насмејана.

Како наводе тамошњи медији, породична трагедија догодила се пола сата након поноћи.

У саопштењу Управе полиције се наводи да је М. Д. био њихов пензионисани службеник, док је В. Д. била просветни радник.

 

- На лицу места увиђај је извршен од стране државног тужиоца у Вишем државном тужилаштву у Подгорици уз суделовање вештака балистичке струке и службеника Ођељења безбедности Подгорица - саопштено је из полиције.

Како наводе, према за сада расположивим информацијама пиштољ који је коришћен као средство извршења овог дела је био у приватном поседу.

Ко је бивши инспектор који је убио породицу па пресудио себи 

М. Д. некадашњи инспектор Одсека за борбу против дроге и кријумчарења у Подгорици синоћ је након свађе пресудио својој супрузи В. Д. и њиховом сину М. Д., а потом извршио самоубиство.

О инспектору који је синоћ починио језиви злочин, некада се писало у суперлативу, а био је чак и херој у новембру 2017. године па чак и награђиван од стране МУП Црне Горе.

Он је тада, како су писали црногорски медији, на улици спречио лопова да опљачка суграђанку на улици.

- Скочио је на разбојника који га је том приликом избо ножем и нанео ми повреде у пределу натколенице и колена - писали су тада локални медији.

Тада су били и текстови у црногорским медијима да је М. Д. награђен за овај свој подвиг. Такође, у кућној посети након повређивања били су му и тадашњи министар унутрашњих послова Црне Горе и директор Управе полиције Црне Горе.

 

"Чула се бука, а потом и пуцњи"

Неутешне комшије наводе да нису могли ни да помисле да догодила оваква трагедија.

- Чула се бука из свађа из њиховог стана, а потом и пуцњи, али нисмо ни помишљали да се десила оваква трагедија. Ово је незапамћено, не можемо себи да дођемо читаво јутро. Били су нормална породица, он полицајац у пензији а жена просветни радник. Имали су можда проблема али ништа не може да буде разлог овог ужаса који се догодио - кажу комшије које такође живе у Требињској улици.

У кући била и ћерка?

Према још увек званично непотврђеним информацијама у тренутку злочина се у стану налазила и кћерка, која је успела да побегне из стана. Овај податак још увек црногорска Управа полиције није потврдила у свом саопштењу.

Подсетимо, како су комшије испричале за медије, из њиховог стана се синоћ чула бука.

- Убрзо су се зачули у пуцњи. Испрва нисмо знали да се догодио злочин, иако је све наслућивало на то. Шокирани смо што је М. Д. то урадио, јадни они - каже комшија ова породице.

- Свађа је била жучна, и углавном су се чули гласови родитеља, а понекад и глас дечице. У једном тренутку је узео оружје и почео да убија своје укућане, а његова ћерка кад је видела како је отац убио мајку и брата у пиџами је наводно, искочила кроз прозор и на тај начин је успела да се спасе.

Како се даље наводи, она се повредила приликом скока, али је успела да побегне и позове помоћ.

- Јадно дете... Гледала је како јој отац убија мајку и брата. М. Д. је потом убио и себе - каже он.

Двоструко убиство и самоубиство извршено је ватреним оружјем, које је било у легалном поседу М. Д.

СОС телефон особама које размишљају о самоубиству

Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања и без књижице без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 14 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на вања@центарсрце.орг, као и преко чета на сајту www.центарсрце.орг. Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни.

БОНУС ВИДЕО:

НИЈЕ СЕ ЈАВИО, ВЕЋ СУ УПУЦАНИ Причао сам с Арканом непосредно пред убиство, видео мртве пре полиције

(Блиц, Курир)