- Пролазно наоблачење са слабом кишом које ће увече захватити северне, током ноћи брзо ће се премештати и преко осталих крајева наше земље ка југу. На планинама ће падати снег - наводи се у РХМЗ најави.

Вечерас ветровито уз појаву поледице

Како су метеоролози најавили, вечерас ће дувати умерен и јак северозападни ветар, а локално се очекује и поледица.

У другом делу ноћи у Војводини се очекује разведравање.

Подсетимо, како смо раније писали, вечерас се очекује киша на северу и западу Војводине која ће се премештати ка југу. Температура у 22 сата биће од 3 до 6 степени.

Време наредних дана

У суботу ујутру на северу Србије разведравање, а у централним, источним и јужним пределима облачно са слабом кишом, суснежицом и снегом пре подне. Падавине престају поподне, али ће их поново бити у ноћи ка недељи. Ветар умерен до појачан северни и северозападни, у Тимочкој Крајини врло јак. Притисак изнад нормале. Минимална јутарња температура од 0°C до 4°C, а максимална од 5°C до 9°C. Увече суво.

Температура у 22 часа од 0°Ц до 4°C.

У недељу хладније, на северу Србије суво и променљиво облачно, а у осталим пределима облачно са суснежицом и снегом повремено. Максималне дневне температуре у распону од 3°C до 7°C. Првих неколико дана идуће седмице суво, ујутру мраз и понегде магла, а током дана сунчани периоди и дневна температура у постепеном порасту.

БОНУС ВИДЕО: