Износећи одбрану рекао је да је пре тог догађаја пио алкохол и лекове за смирење, које му је раније прописао психијатар.

- Дан раније сам попио око пола литре ракије и увече око шест или седма пива. Нисам ништа јео, јер када пијем не једем, можда нешто мало - испричао је Илић. - Око пола три по ноћи сам попио два или три бромазепана, јер сам прескочио и нисам их раније пио. Ту ноћ сам спавао само два сата. Други лек сам узео ујутру око осам часова. Купио сам литру пелинковца и отишао код Петровића, оштећене породице, да напуним телефон, јер код куће нисам имао струје. Ту сам са Невениним ујаком пио тај пелинковац и попио сам скоро литар.

Илић каже да је после Невену и њеног брата повезао у центар Рипња у продавницу и да је у колима наставио да пије пелинковац из малих чокањчића, које је купио.

- Када је брат изашао, она је рекла да ће остати са мном у ауту да га чека и ја сам кренуо да наточим бензин, па да се вратимо по њега, али сам ишао околним путем да не сретнем полицију - причао је Илић . - Тада смо се посвађали у колима, она је нешто говорила у вези њене мајке и бабе, "скочила је на мене" и говорила "ти си ретардиран и болесник". Изашла је из кола, а ја сам је звао да уђе, да је одвезем кући. У једном тренутку су ми дошле црне мисли, изнервирао сам се, ухватила ме нека нервоза и немам појма како сам узео тај нож и како се то све онда десило. Нисам имао жељу и намеру да то урадим, нисам могао да савладам себе.

Фото: Друштвене мреже

 

Према оптужниоци Илић је девојку када је изашла из возила почео да вуче и обнажује, док се она опирала, па је почео да је убада ножем у пределу трупа, врата и руке, услед чега је трпела јаке болове и задобила тешке телесне повреде опасне по живот, од којих је преминула. Након тога вратио се до њене породичне куће и тамо ножем нанео више тешких и лаких телесних повреда њеној мајци, баби и ујаку, па отишао из куће, да би касније био ухапшен.

Стојан Илић је испричао да су му се годину дана пре тог догађаја почеле често јављати црне и лоше мисли, да неко хоће да га нападне и убије и да се сам убије, па је због тога ишао код психијатра, који му је прописао лекове за смирење. Како каже није их редовно пио и знао је да их пије када и алкохол. Сада је на терапији коју му је дао психијатар у Централном затвору.

Он је казао да је Петровићима често помагао око неких физичких послова када је требало, а давао им је и паре.

- Невенина мајка Сања је од мене тражила паре и ја сам јој давао да буде у вези са мном. Три или четири пута је слала код мене Невену да их узме. Уплаћивао сам јој и више пута преко банке, када сам био у Хравтској - казао је Илић.

Он је рекао да се Петровићи баве црном магијом и да је то закључио, јер када оде у цркву или манастир, па када се врати, њему буде добро, а њима лоше. Како каже, мисли да је тог дана било црне магије на њему, а са њом повезује и све што му се психички дешавало пре тога.

Тешко да је много попио

ВЕШТАК психијатар доктор Алексадар Милошевић рекао је у суду да је окривљени за време извршења кривичног дела био у фази повишеног емоционалног узбуђења и љутње и под дејством алкохола.

- Његова алкохолисаност није прецизно утврђена, али је највероватније био у лаком степену пијанства - казао је Милошевић. - Могућност да схвати дело и управља својим поступцима била је смањена, али не битно. Немогуће је да попије литар жестоког пића и предузима све радње које је учинио и да се сећа, јер би са толиком количином алкохола завршио на испирању желудца. Ми нисмо приметили да он има зависност од алкохола и нисмо предложили меру лечења од алкохола и као такав не би могао да попије толико и функционише. Да је вече пре попио већу дозу бромазепана то би довело до смиривања и опуштености, а у комбинацији са алкохолом тешко да би могао да се креће, а не да вози ауто.

Вештак Милошевић је рекао и да су код окривљеног приметили лаку менталну заосталост и присутност једног степена депресивности.

БОНУС ВИДЕО: