На гробљу Ајви Хил у Сидарбруку, у Филаделфији, налази се надгробни споменик на којем пише "Непознато дете Америке". То је трајни подсетник на дете које лежи испод њега, дечака који је пронађен насмрт претучен у кутији пре неких 65 година. Од тада га зову "Дечак у кутији".

Једно од најпознатијих нерешених убистава у Филаделфији, идентитет "Дечака у кутији" годинама је збуњивао истражитеље. Од његовог открића 1957, детективи су безуспешно трагали.

Међутим, захваљујући анализама генестског материјала, дечак у кутији, коначно је добио име, а 2022. године идентификован је као четворогодишњи Џозеф Август Зарели.

Откриће дечака у кутији

Дана 23. фебруара 1957. студент на колеџу Ла Сал је први пут приметио дечака у кутији. Шетајући околином, студент је у приметио чудну кутију, бачену у коров.

Иако је видео дечакову главу, студент је мислио да је лутка и отишао је својим путем. Када је чуо за несталу девојку из Њу Џерсија, вратио се на лице места 25. фебруара, пронашао тело и позвао полицију.

 

 

Полиција је на лицу места затекла тело дечака, старости између четири и шест година, у кутији у којој су некада била колица. Био је го и умотан у ћебе, а истражитељи су утврдили да је био неухрањен и претучен на смрт.

Током наредних шест деценија, детективи су трагали за хиљадама трагова како би идентификовали Дечака у кутији. И почели су од самог дечака. Истрага његовог тела открила је да је његова коса недавно и грубо ошишана - грудве косе још увек су биле на његовом телу - што је навело неке да верују да је његов убица покушао да прикрије његов идентитет.

Истражитељи су такође пронашли ожиљке на његовом зглобу, стопалу и препонама за које се чинило да су хируршки, а стопала и десна рука су му биле плаве, што сугерише да је био у води.

Али упркос овим траговима, реконструкцији лица и стотинама хиљада летака који су били подељени широм Пенсилваније, дечаков идентитет је остао непознат. Многи су сугерисали на то да је био мађарска избеглица, жртва киднаповања из 1955. године, па чак и да је био повезан са локалним карневалским радницима.

Случај "Дечак у кутији" је најстарије нерешено убиство у Филаделфији. Полиција и даље трага за убицом детета, а постоји награда од 20.000 долара за информације које би довеле до хапшења и осуде у случају.

(Стил Курир)

БОНУС ВИДЕО: