МВП награда АБА лиге носиће име по Дејану Милојевићу! Стигла је и званична потврда од стране челника регионалног такмичења и ово је омаж за трагично преминулог српског кошаркаша и тренера. Одлука је била једногласна.

"Милојевић је оставио велики траг и као играч и као тренер. Његови рекорди и данас су на снази, а три пута у низу је освајао МВП признање. Сећање на легендарног кошаркаша и тренера биће вечно, пошто ће се на крају сваке сезоне додељивати награда која ће носити његово име", наводи се у тексту.

Из АБА лиге су недавно за МОНДО нагласили да је "Председништво поднело иницијативу да се награда зове по Милојевићу и да је све то урађено пре разних предлога и иницијатива и да нема никакве везе са тим." Тако је, неколико дана касније стигла и званична потврда.

Од Милојевића се опрашта цео кошаркашки свет. Тако је на утакмици Голден Стејта интонирана химна Србије у Декијеву част. Ту су били и његова супруга Наташа, син Никола и ћерка Маша и било је много суза. Стив Кер одржао је срцепарајући говор, па је признао и да је "дрмнуо ракију" уочи меча Милоју у част...

Многи су носили и мајице са натписом "Брате", како на самој утакмици где су то радили сви играчи Вориорса, као и играчи Атланте предвођени Богданом Богдановићем и бившим селектором Србије Игором Кокошковим. Тако су исту мајицу носили и многи други широм НБА лиге попут Луке Дончића и Бобана Марјановића.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".