Голден Стејт Вориорси, клуб недавно преминулог Дејана Милојевића, одао је ноћас пошту том српском кошаркашком тренеру тако што је уочи почетка утакмице са Атлантом пустио српску химну.

Сваки играч Вориорса је обукао додатну мајицу са Милојевићевим именом на леђима током загревања на којима је писало на српском "брате", како је умео Милојевић да зове играче и колеге из тима, наводи АП.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Голден стејт се вратио на свој паркет први пут откако је помоћни тренер Вориорса преминуо прошле недеље, током вечере у Солт Лејк Ситију.

Видео снимак на великом екрану у хали приказивао је фотографије Дејана, а публика је узвикивала "Деки", како су га и звали у Голден Стејту.

На другој страни, у дресу Атланте, били су Милојевићеви пријатељи, кошаркаш Богдан Богдановић и помоћни тренер Игор Кокошков.

Милојевићева супруга, Наташа, држала је букет цвећа, у друштву деце Маше и Николе, којима је публика слала овације на захтев тренера Стива Кера.

Кер је прокоментарисао Милојевић осмех и рекао да су фотографије које су приказане на екрану савршено осликале његов лик.

"Осмех је савршен. Деки се стално смејао. Било је веома емотивно изаћи на паркет без Декија. Све је исувише свеже и болно, нереално на многе начине. Тренирали смо неколико дана, али се за ово не можете спремити. Држали смо се заједно, трудили се да победимо, у част нашег брата", рекао је Кер.

Милојевићу су пошту одали и играчи и стручни штаб Атланте.

Голден Стејт је славио на свом паркету 134:112.

БОНУС ВИДЕО: