Колико је добро дочарао лик манипулативног Вељка у другој сезони серије "Азбука нашег живота" говори чињеница да је изазвао веома бурне реакције код гледалаца.

Људи су практично побеснели због његовог Вељка, који психички злоставља своју партнерку Весну. Као патолошки љубоморна и манипулативна особа Вељко већ има историју злостављања бивших партнерки.

Раша је маестрално приказао свог јунака и нагласио сву његову суровост због чега је доживео прави линч.

Фото: АТА имагес

 

 

Како је рекао, драго му је због успеха серије, али и замолио појединце да се уздрже од увредљивих коментара који му данима стижу.

- Много ми је драго због оволиког успеха наше серије. Не толико због успеха нас који смо у њој учествовали већ због тога што је скрајнута тема међупартнерског и породичног насиља коначно добила свој заслужени медијски простор. О тој теми ће се после друге сезоне "Азбуке" смелије и са мање устезања говорити - написао је Буквић у објави на свом Инстаграм профилу, па додао:

- Однос Вељка према Весни најбоље описује његова клиничка дијагноза: делузиона љубомора. Особе које пате од овог поремећаја губе контролу над собом и опседнути су умишљајима да их партнер континуирано и на сваком краку вара. Опседнутост тим визијама гоне њега и његовог партнера у амбис без светла. Александара (Александра Јанковић) и ја смо дали све од себе да рашћланимо и дочарамо све аспекте те патологије вођени Јелениним (Јелена Бајић Јочић) настојањима и надахнућима.

Фото: АТА имагес

 

 

Буквић је указао на то да су и мушкарци често жртве ове патологије, па открио да последњих дана проживљава пакао на друштвеним мрежама.

- Поред дивних коментара добијам и оне мање лепе, попут оних да сам језив, одвратан и слично. Ја их сматрам као комплименте јер је мој глумачки задатак био да изазовем довољно језе како би Веснини патња и страх имали утемљење и праву драмску подлогу. Но, молим поједине да се уздрже од увредљивих коментара обзиром да свако поистовећивање мене лично са ликом који тумаћим неосновано је и беспредметно - нагласио је Раша.

Екипа серије "Азбука нашег живота" замолила је све оне којима се Вељко "баш, баш није допао" да не нападају Рашу Буквића јер је, како истичу, добар друг и вансеријски глумац, што је и доказао сјајном изведбом овог омраженог лика.

Подршку глумцу пружиле су колеге Миона Марковић, Недељко Бајић, Ђорђе Мишина, Исидора Симијоновић, као и редитељка Јелена Бајић Јочић.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: