Зоран Ј. (41) из Смедерева који је ухапшен због сумње да је у недељу убио Игора И. (37) након што су се претходно дружили и били заједно на слављу, на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, бранио се ћутањем, сазнаје Курир.

Злочин се догодио 22. јануара у кући осумњиченог, а Више јавно тужилаштво у Смедереву огласило се саопштењем поводом убиства.

- Осумњиченом се ставља на терет да је у раним јутарњим часовима лишио живота познаника, сада покојног И. И. са којим је непосредно пре тога био код заједничког пријатеља, а потом у једном угоститељском објекту, да би му, када су дошли кући код осумњиченог, ту задао више убода ножем у пределу грудног коша, врата, стомака и леђа, након чега је тело покојног изнео из куће и оставио у дворишту - пише у саопштењу надлежног тужилаштва.

Осумњичени Зоран Ј. данас је саслушан у тужилаштву у Смедереву где се бранио ћутањем, односно искористио је своје законско право да не износи одбрану у овом делу истраге. Надлежно тужилаштво предложило је Вишем суду у Смедереву да се осумњиченом одреди притвор у трајању од 30 дана како не би утицао на сведоке и тако ометао поступак, како не би у кратком временском року починио кривично дело, као и због узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Тужилаштво ће у даљој истрази испитати сведоке, обавити потребна вештачења и предузети све друге неопходне радње у циљу утврђивања комплетног чињеничног стања.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: