Певачица је сада решила да напише отворено писмо које је упутила Врховном суду.

На овај потез се одлучила након што је Врховни суд у току данашњег дана објавио своју одлуку.

- Драги Врховни суде... Дакле, с обзиром на то да сте јавно објавили вашу одлуку и то пре него је мени одлука уручена, јавно вам и договарам. Ја сам С.В. (а не С.К., како сте написали у одлуци). Мама којој сте узели дете, како бисте исправили "неуједначену судску праксу" и "грешке у процедури" у поступку који је завршио пре две и по године. Процедурална грешка се састоји у томе да је, по вашем мишљењу, судско веће у поступку за старатељство требало да саслуша вештаке, који су налаз писали готово годину дана ( а требало је да буде готов за месец дана) - написала је она и додала:

- Значи, обоје вештака, Грошић и Дијанић, који су, узгред, задњи пут видели моје дете пре три и по године, нису усмено образложили свој налаз, кажете. На суд су позвани. Дијанић се оправдала налазом да је болесна, а вештак Грошић да је когнитивно неспособан. Свој недолазак на суд оправдао је, цитирам: "Због недостатка когнитивних и интелектуалних спсобности, везаних управо за конкретан предмет". Тим речима дословно. Питам се је ли можда био и когнитивно неспособан кад је радио налаз или кад га је послао? Али то је друга тема...

Фото: АТА имагес

 

 

Она је наставила:

- Па да вам појасним Врховни суде, Вештак Владимир Грошић ме је у јесен 2021. године позвао у парк Максимир у 21 сат, јер он тамо џогира, образложивши да ме не може примити у болници. Била сам престрављена, али сам отишла због сина. Тада ми је рекао да је затражио своје изузеће из предмета јер су му претили. Рекао ми је да су му претили да ће изгубити посао, да знају где му старија ћерка студира и да се уплашио за своје дете - написала је између осталог Северина.

Она је објавила и преписку са вештаком, а испод фотографија обратила се и председнику Врховног суда.

- Драги Врховни суде и поштовани добри господине председниче Добронићу, видим да сте дигли на web страницу ваше институције и разаслали медијима вашу пресуду, додуше, како се то каже - анонимизирану, дакле с иницијалима, чиме сте тобоже хтели заштитити дете и странке у поступку. Како сте дете назвали А.П., претпостављам да се не ради о Андреју Пленковићу, него о мом детету, па вас љубазно молим да прочитате моје отворено писмо. Притом сте непристојно заборавили да ја нисам С.К., него С.В., што је једна ваша "процедурална грешкица".

БОНУС ВИДЕО: