Сведок, који је истовремено и оштећени у овом поступку, данас се, после више од две године, по први пут појавио у судници, јер је раније оправдано изостајао због послова у иностранству.

Из здравствених проблема, сведоку је омогућено да свој исказа да седећи.

- Оптужени и ја нисмо били у комуникацији неколико година пре инцидента у Нишу - рекао је Антонијевић. - Нисмо имали вербалне ни физичке сукобе, све док није прорадила песница.

Након тога, редитељ је испричао шта се догодило кобне ноћи.

Фото: Милена Анђела

 

 

- Пришао ми је изненада и песницом ударио у пределу левог ока. Онда је наставио да ме вређа, псује мајку и "Дару" и прети да ће ме убити. Кренуо је према чаши на столу, али сам успео да је склоним, а онда сам му се одупро ногом. Колеге које су биле ту покушале су да смире ситуацију, да нас раздвоје, али ме је Бјелогрлић опет ударио. Дохватили смо се, пали на под и гушали.

Сведок је испричао да је потом инцидент пријавио полицији и да је био и код лекара где су му констатоване повреде.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

Оптужени Бјелогрлић будно је пратио излагање сведока, повремено одмахујући главом у знак негодовања. Он је, иначе, на претходном суђењу поновио своју одбрану одраније, где је признао шта је урадио, тврдећи да је био провоциран, вређан и да је због тога дошло до инцидента.

БОНУС ВИДЕО: