Наиме, његова сестра Срђана преминула је после борбе с тешком болести у 53. години. Њој је још од давне 1988. године дијагностикована леукемија, када је Горан имао тек 17 и спремао се са турнир у Аустралији.

Фото: АТА имагес

 

 

- Пре него што сам отишао, отац ми је рекао: "Види, имам лоше вести, сестра ти је болесна, морамо да се посветимо њој, сада си сам‘. Третмани за ту врсту болести, од које је умирало много људи, били су јако скупи и те ноћи нисам спавао. Међутим, отишао сам у Аустралију и изгубио у финалу квалификација за Аделаид. Ипак, упао сам у главни за Аустралијан Опен и постао први играч који је из квалификација стигао до четвртфинала - присетио се Иванишевић дана када му је отац саопштио тешку истину, која му је била мотив да победи како би помогао сестри, која је тад била трудна с првим дететом.

- Сав наградни фонд који сам зарадио узео сам у кешу, а до тада сам га видео само на телевизији. И онда сам, сећам се, путовао на Дејвис куп против Данске у Београду, а са собом сам носио сав тај новац у јакни. Стјуардеса ме 16 пута питала хоћу ли скинути јакну, ја сам је сваки пут одбио и рекао: "Не, добро ми је тако" - испричао је једном приликом за 24 сата.хр Горан који је када је дошао кући, оцу је дао јакну у којој је био сав новац од освојене награде како би могао да плати Срђанино лечење.

Фото: Профимедиа

 

 

- Имала је рак лимфних чворова кад је била млађа, прошла је силна зрачења и све је оставило трага. Болест се није вратила, али су оштећења била у свим меким ткивима. Посебно су страдала плућа и срце. Годину дана пре смрти имала је тешку упалу плућа. Вирус је напао три залиска и била је потребна промена. Операција је трајала 11 сати. Све је прошло у најбољем реду, планирали су како да је пробуде. Међутим, јавила се хипертензије и нису могли да јој помогну - објаснио је за "24. сата.хр" својевремено Срђан, Горанов и Срђанин тата.

БОНУС ВИДЕО: