Радња говори о фамилији Топаловић, коју чини шест генерација мушкараца (најмлађи има 24 година, најстарији 150) и која се деценијама бави погребничким занатом, који се преноси с колена на колено. Најмлађег члана, Мирка, то не занима. Због најбољег пријатеља Ђенке, залуђен је идејом да се бави филмом, а заљубљен је у Кристину, чији је отац Били Питон, набављач мртвачких сандука за фирму Топаловића...

Због читаве погребне теме, навијачи домаћег тима, повезују ово Ковачевићево и Шијаново дело и свој надимак ‒ гробари. На утакмицама и форумима се често цитирају реплике Билија Питона, а колекционари познају и разгледницу са Топаловићима обученим у црно-беле дресове и натписом: „Ми смо гробари. Најјачи смо, најјачи”.

Велики навијач црно-белих је сам Душан Ковачевић, а ко је од глумаца који су тумачили Топаловиће, али и остале ликове били и јесу заиста ватрени навијачи Партизана?

Мија Алексић

Глумац који је тумачио Аксентија Топаловића говорио је да је „по наређењу” био „окорели партизановац”. За црно-беле навијао је од самог оснивања клуба, чији је годинама био и члан управе.

Фото: РТС принтскрин

 

 

‒ Не заборавите да сам ја тада био војно лице. А за кога је „смео” да навија војник? Наравно, само за Партизан ‒ говорио је Алексић својевремено за домаће медије.

Бора Тодоровић

За разлику од своје сестре Мире Ступице, која је из поштовања према Рајку Митићу навијала за Звезду, Тодоровић, који је маестрално донео лик Ђенке, незаборавни је навијач Партизана.

Фото: В. Данилов

 

 

Био је дугогодишњи пријатељ са некадашњим председником клуба Ненадом Бјековићем, често је посећивао утакмице и седео управо поред њега. Бјековић је једном приликом открио да је последње питање које му је Тодоровић упутио било:

‒ Шта има ново у нашем Партизану?

Богдан Диклић

Најмлађи међу екипом, остао је верни навијач Партизана, који прати све његове успехе. Недавно је био и главна звезда промотивног спота пред сусрет црно-белих са играчима Барселоне у трећем колу Евролиге. Своју љубав према истоименом бјеловарском рукометном клубу пренео је на гробаре када је дошао да живи у Београд.

Фото: АТА имагес

 

 

Дугогодишњи је пријатељ Жељка Обрадовића, редовно прати чак и тренинге омиљеног тима, а гробари прате његове глумачке перформансе.

‒ Поред глуме, две велике страсти су ми бубњеви и КК Партизан.

Зоран Радмиловић

Бркови чувеног Билија Питона, која је тумачио непоновљиви Радмиловић, један су од симбола црно-белих.

Фото: репринт ТВ Новости/Архива Новости

 

 

‒ Ма нисам ја прави навијач, мада су ме новине произвеле у загриженог поклоника црно-белих, а и моје расположење се не мења после многобројних успеха и падова.

(Политика)

БОНУС ВИДЕО: