И док је Амалијин успех у бившој Југославији, односно напредак од ћерке сељака до раднице у фабрици и кројачице, мање необичан, Меланија Трамп доживела је срећни обрт судбине који многе заобиђе - од обичне девојке из просечне породице у Словенији дошла је до Беле куће. Како?

Меланијини родитељи, Амалија и Виктор, поред ње добили су и ћерку Инес, а породица је живела у селу Севница, у близини границе Словеније и Хрватске. Како доказују документи из Словеначког државног архива, Виктор је био на листи члана Савеза комуниста, што је омогућило цело породици да у временима несташице живи пристојан живот.

- Имао је разне везе. Увек је могао да им набави неки мали луксуз или основне ствари као што су делови за аутомобил до којих други људи нису могли да дођу - испричао је својевремено један мештанин који је био упућен у живот Кнавсових.

Виктор је радио као шофер градоначелника, али је уједно држао продавницу делова за аутомобиле и мотицикле. Амалија је радила као кројачица у државној фабрици дечије одеће "Јутрањка", која је са 1. 200 запослених у то време била једна од најјачих фабрика у том делу Словеније.

- Био је то добар посао по стандардима тог времена. Било је солидно ту радити и могао си да имаш добар животни стандард - рекла је једном Нена Бедек, Меланијина најбоља пријатељица из детињства.

Породица је током Меланијиног детињства живела у стану у државном стамбеном комплексу, док су штедели новац за изградњу сопствене куће. У двоспратну кућу уселили су се 1984, када је Меланија имала 14 година.

 

 

Али права карта за светски успех био је Меланијин изванредан изглед - са само пет година крочила је у воде моделинга. Она је тада красила каталоге произвођача одеће за које је њена мајка радила, а то ју је натерало да се трајно заљуби у моду.

Упркос томе што је примљена на Универзитет у Љубљани на студије архитектуре, решила је да напусти факултет и посвети се манекенству. Меланију је открио познати словеначки модни фотограф Стане Јерко на такмичењу модела када је имала 17 година. Овај случајан сусрет лепој Словенки дало је прилику да се отисне у бели свет.

 

 

Убрзо се преселила у Милано, где је склопила свој први уговор у манекенском свету. Њена каријера је стрмоглаво напредовала, а остало је историја.

Ипак, Меланија је увек остала привражена родитељима и у више наврата приписала им је заслуге за то што је нашла своје место под сунцем.

- Моји родитељи су радили веома напорно како би осигурали да наша породица не само да може да живи и напредује у Америци, већ и да допринесе нацији која могућава људима да дођу овде са неким сном и остваре га. Желим да искористим тренутак да се захвалим својој мајци и оцу за све што су учинили за нашу породицу. Због вас данас стојим овде - рекла је госпођа Трамп у једном говору.

Фото: Профимедиа

 

- Моји родитељи су вредни. Обоје су веома паметни и веома способни. Одрасли су у потпуно различитим срединама, али имају исте вредности, исту традицију - изјавила је 2016. за "ГQ".

Фото: Танјуг/АП

 

Супружници Кнавс остали скромни упркос ћеркином успону

Амалија и Виктор упознали су Доналда Трампа први пут 2002. године, када је он отишао код њих у Словенију. Са Меланијом је стигао у Љубљану приватним авионом око 20 часова и сви заједно су вечерали у једном луксузном хотелу, а пар се већ до поноћи вратио у Америку. То је био једини пут да је Трамп посетио домовину своје супруге.

Амалија и Виктор су наставили да живе скромно и поред неописивог богатства Трампових, бар ако је веровати сведочењу људи који их познају. Задржали су и своју кућу у Севници.

Када је Меланија 2006. родила сина Барона, Амалија и Виктор су чешће посећивали Америку како би помогли у бризи око унука. У више наврата виђени су у Белој кући за време Трамповог мандата, али и на Трамповом имању Мар-а-Лаго.

Фото: Танјуг/АП

 

(Жена Блиц)

БОНУС ВИДЕО: