Данашњи рецепт је изузетно једноставан, брз, али јако укусан, а већину намирница намирница сасвим сигурно већ имате у кући.

Фото: Схуттерсцтоцк

 

Састојци:

  • четири веће свињске шницле
  • 200 г белог сира
  • осам листова сланине
  • першун, уље
  • чен белог лука
  • мало супе
  • две кашике киселе павлаке
  • мало црног вина
  • свињске ролнице


Припрема:

Шницле истањите тучком за месо, па зачините. На свако парче меса ставите по парче сира. Поспите ситно исецканим першуном и белим луком. Преко сира ставите лист сланине, па заролајте. Ролницу потом умотајте у још један лист сланине и причврстите чачкалицом. На загрејаном уљу лагано пропржите ролнице са обе стране. Након тога налијте мало црног вина и оставите да се динста десетак минута. Извадити месо из тигања, па у сок од печења ставити киселу павлаку и кратко продинстајте уз додавање супе. Овим сосом прелијте ролнице, па ставите у рерну да се запеку. Служите уз кромпир пире.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".