Породиља из Врања С. Ј. пријавила је полицији лекаре Здравственог центра Врање, који су је порађали због, како тврди, нехуманог порођаја који је оставио последице на здравље њене бебе. "Још смо у шоку, беба није добро. Ултразвук главице бебе је показао да је једна страна мозга оштећена. Надамо се да ће бити добро, али нас по свему судећи чека велика борба за дететово здравље", каже Снежана која је родила дечака.

Ово је њен трећи порођај. Свих девет месеци трудноћа је била уредна, а водио ју је доктор Д. В, у врањској болници.

"Сестра ми је рекла да се молим"

"Дошла сам у породилиште негде око пола пет ујутру, мој гинеколог је био у смени и прегледао ме је. Констатовао је да је беба још високо и да неће порођај брзо. У међувремену је он из ноћне смене отишао и заменио га је доктор З. А, коме је асистирала ћерка Н. А, која је на специјализацији. Проценили су да сам отворена шест центиметар и пробушили водењак, рекавши да сам спремна за порођај. Нису били непријатни до тог тренутка, али по свему судећи није ишло како су планирали и ту креће агонија. Гурање бебе, скакање по стомаку. Гурали су бебу да изађе и на крају позвали у помоћ докторку И. Ч. Молила сам их да ураде царски рез, нису хтели. Бебу су извукли вакуумом из другог покушаја. Беба није плакала и сестра ми је рекла да се молим и да то једино може да помогне. Молила сам се и крстила на столу и онда се зачуо плач", препричава Снежана за Блиц детаље порођаја.

Уследило је вађење постељице у највећим мукама, онда је добила анестезију. "У суботу је требало да одемо кући, па је лекар педијатар прегледао бебу и ултразвук је показао да једна страна бебиног мозга није у реду. Мом супругу је од тог сазнања позлило, па је завршио у хитној", додаје Снежана. Из врањске болнице се још нису званично огласили, на телефонске позиве се не јаваљају, а тужилаштво је наредило истрагу у вези овог случаја.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".