То би могло да изазове одлагање и успоравање авионског саобраћаја са београдског аеродрома.

До проблема у безбедносној контроли на аеродрому је дошло, наводно, када су путници који су долетели из Северне Македоније по слетању ушли у аутобус који их је грешком одвезао на погрешан гејт.

Тако су завршили у транзитном делу, у ком нису смели да се затекну јер Северна Македонија не припада групи земаља које имају неопходне дозволе за то.

То је међународно правило и од њега нема одступања.

Путници из Скопља су заустављени и мораће накнадно да прођу све безбедносне контроле пре него што нормално функционисање путничког саобраћаја на аеродрому буде настављено.

Процењено је да ће обустава трајати најмање два сата.

Саопштење Аир Србије

Аир Србија обратила се саопштењем којим су објаснили да ће потенцијално бити одступања од планираног реда летења у вечерњем и јутарњем таласу.

- Услед грешке у праћењу редовних токова долазних путника од стране надлежних служби београдског аеродрома, Министарство унутрашњих послова Републике Србије наложило је данас поподне (недеља, 21. јануар 2024. године) ванредни преглед одлазног терминала Аеродрома Никола Тесла Београд - пише у саопштењу.

Како наводе, услед поменутог ванредног прегледа, могуће је да ће доћи до одступања у планираном реду летења у вечерашњем и сутрашњем јутарњем таласу саобраћаја Ер Србије.

- Очекује се да ће поједини летови у јутарњем таласу каснити и до два часа. Надлежне службе Ер Србије у сарадњи са службама компаније Белгрејд ерпорт предузимају све што је у њиховој моћи да се саобраћај одвија са што мање одступања у односу на планирани ред летења - пише даље у саопштењу.

Из националне компаније истичу да жале због евентуалних непријатности и захваљују путницима на разумевању.

- За путнике на летовима чије је време полетања померено за више од два часа, српска национална авио-компанија обезбедиће послужење, а све оне који су изгубили своје конекције компанија преусмерава на алтернативне летове - закључује се у саопштењу.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: