У ВЈТ у Сремској Митровици је, како је потврђено Танјугу, приведен М.М., лекар специјалиста гинекологије и акушерства у Општој болници у Сремској Митровици, због кривичног дела Тешко дело против здравља људи из 259. ст. 2. у в. са чл. 251. ст. 1. КЗ, јер постоје основи сумње да је извршио ово кривично дело 12. јануара у Општој болници у Сремској Митровици.

Осумњичени је саслушан, након чега је му је суд, по предлогу тужилаштва, одредио притвор по чл.  211  став 1, тачке 2, 3 и 4 Законика о кривичном поступку, због опасности од ометања поступка утицајем на сведоке, опасности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело и због узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Више јавно тужилаштво у Сремској Митровици наставља истрагу у овом предмету.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су у петак М.М. (1979), лекара Опште болнице у Сремској Митровици, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка дела против здравља људи. 

Једна породиља из Опште болнице у Сремској Митровици претходно је на Фејсбуку објавила да је М.М. одговоран за смрт њене бебе.

Она је у објави, између осталог, навела да јој је лекар током порођаја нанео физичке повреде, да јој је претио и вређао је "на националној основи".

БОНУС ВИДЕО: