Данас је у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици саслушан лекар М.М. који се сумњичи за кривично дело Тешко дело против здравља људи. Према сазнањима "Блица", он је кривицу негирао.

Лекар специјалиста није признао дело за које се оптужује, док је цело саслушање трајало кратко. Рекао је да је радио у складу са процедурама, а извор наводи да је деловао "неуверљиво".

"Био је узрујан, узнемирен због свега, али није деловало уверљиво то што је говорио", открио је извор упућен у случај.

Марица Михајловић (26) из Сремске Митровица је њега оптужила да је претрпела акушерско насиље у Општој болници у Сремској Митровици. Он је потом сам отишао у полицију и пријавио се.

Поред Опште болнице у Сремској Митровици, ради и у приватној гинеколошкој ординацији у Руми, као и у једној ординацији у Новом Саду. Он се плашио за своју безбедност због чега се пријавио полицији.

“М. М. је дошао у полицију и пријавио да се плаши за своју безбедност због оптужби на његов рачун након што је породиља на свом Фејсбук профилу објавила детаље трагедије чији је, наводно, поменути доктор виновник. Направљен је записник, али је полиција проценила да нема потребе да се М. М. стави под заштиту односно да му се одреди обезбеђење”, казао је извор близак истрази.

Марица се нада да ће неко одговарати због тога што се догодило њој и њеној беби. Она је рекла да њена породица спрема тужбу против несавесног лекара.

“Чим добијемо сву документацију, одмах ћемо се обратити адвокату и поднети тужбу, а још ћемо видети да ли само против доктора који нам је то учинио или још некога. Све зависи од тог извештаја, који чекамо из Дечије болнице у Новом Саду”, рекла је Марица за “Блиц”.

Чак три породиље су у последња два дана оптужиле истог доктора М.М. за ужасно акушерско насиље у Општој болници у Сремској Митровици. Две од њих су доживеле смрт бебе услед порођаја.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".