Престанак падавина се очекује током вечери. Дуваће слаб до умерен северозападни ветар, повремено јак на истоку током преподнева.

РХМЗ у најновијој најави наводи да се данас на северу и западу очекује претежно сунчано. У осталим крајевима облачно, на југу и истоку са снегом уз формирање, а на високим планинама повећање висине снежног покривача.

То се тренутно види и на сајту "времерадар", а сателитски снимци показују да падавина има на југу и југоистоку Србије.

Падавине се у јужним деловима Србије очекују и у наставку дана.

Како је и најавио РХМЗ, што и потврђују сателитски снимци, престанак падавина очекује се током вечери.

Највиша температура данас од -1 на југу до +3 °С на северу. У току ноћи суво уз делимично разведравање. Сутра се очекује суво време, са дужим сунчаним интервалима али биће хладно.

У једном делу Србије минус, на другом крају сунчано

Према последњим мерењима РХМЗ, у 11 сати најхладније било је на Копаонику где је измерено 10 степени испод нуле. Температура је у минусу у још неколико места: Црни Врх (-6), Сјеница и Златибор (-5), Врање (-2), Ваљево, С. Паланка, Ниш и Димитровград (-1). На северу и западу Србије температура је у плус, где је ведро и сунчано време.

Упаљен метео аларм

За разлику од јутрос, када је метео аларм био упаљен у већем делу Србије, тренутно је жуто упозорење на снази само у југоисточној Србији и на простору КиМ.

Жути метео аларм упаљен је због снега/леда, а значи да време може бити потенцијално опасно: Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

БОНУС ВИДЕО: