Једна је од омиљених певачица на Балкану, али ретко ко зна да је имала врло тешку љубавну причу. Брак који се врло брзо завршио разводом. 

Лепа је у својој великој животној исповести открила детаље брака са супругом Томом Лукићем. 

- Удала сам се веома млада за њега. Била је то младост-лудост. Све време нашег брака био је много љубоморан. Ту посесивност никако није могао да обузда, а ја нипошто нисам хтела да због њега оставим оно што сам највише волела - певање - почиње причу Лепа, а прави пакао почео је, како каже, када му је затражила развод. Тома није хтео да се растану и седам година ју је прогањао.

Фото: П. Милошевић

 

- Спремила сам се за излазак и позвала такси. Таман да уђем у аутомобил, он се појавио, ухватио ме за врат и питао: "Где си пошла?" Одговорила сам му: "Сад нигде." Платио је такси и рекао возачу да је све у реду, да је дошао по мене. Све време је био упоран да сазна где сам се упутила, а ја сам му одговарала "код пријатељице Драгице". "У један ноћу идеш код Драгице?", упитао ме. "Да, идем да преспавам код ње", рекла сам му. Измислила сам Драгицу, нисам хтела да му признам где идем. Почео је да ме вуче за рукав. Рекла сам му да престане или ћу позвати полицију. У том тренутку је пукао и рекао: "Ноћас ћемо да завршимо обоје"! Рекла сам му да заврши, јер нисам могла да поднесем да ме седам година прати. Увукао ме је у кола. У току вожње сам покушала да отворим врата и искочим, али је он једном руком држао волан, а другом ручицу од мојих врата да не бих изашла. Рекао ми је да идемо у шуму на Кошутњак да завршимо обоје! Хтео је да убије и мене и себе - певачица је покушала да буде храбра, па је одговорила да га се не плаши. 

Ни дан у судници када су се развели није могао да прође без инцидената: 

- Када смо коначно у судници потписали развод, Тома је легао испред судије и рекао да су га уништили што су га развели од мене. Замолио је судију да ме отпрати до куће и ја сам то дозволила. На растанку ми је рекао: "Молим те, немој да мењаш моје презиме, нека ти остане Лукић." Тако је и било, до данас га нисам променила - испричала је Лепа.

Пред крај живота Томи је ампутирана нога, а пре него што ће умрети, исказао је жељу од супруге Јованке да види Лепу: 

- Позвала ме је и рекла да Тома тражи да ме види. Казала сам да не могу да дођем тај дан, али да ћу га обићи првом приликом када будем могла. Након пола сата ме је поново назвала и саопштила ми да је Тома преминуо: "Умирао је дозивајући тебе"... На сахрану сам отишла са две пријатељице и однела му венац. Многи људи су и мени изјављивали саучешће, знали су колико ме је волео - изјавила је певачица, преноси "Курир".

БОНУС ВИДЕО: