У питању је био теретни авион "атлас ер боинг 747-8". Компанија је у саопштењу навела да се летелица безбедно вратила на аеродром и да није било повређених.

"Посада је испоштовала све стандардне процедуре и безбедно се вратила у Мајами", наводи се у саопштењу компаније.

Ватрогасна спасилачка служба у Мајамију је реаговала и није било повређених, наводи се у одвојеном саопштењу Међународног аеродрома у Мајамију.

Подаци "Флајт авер" показују да је авион вредан више од 400 милиона долара полетео са аеродрома у Мајамију у 22.32 и вратио се у 22.46. Наставио је планирано путовање за Сан Хуан, у Порторику, касније увече.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ONLY in DADE (@onlyindade)

Корисница Инстаграма из области Мајамија која је објавила видео-снимак на којем се види како гори авион, рекла је да је позвала хитну помоћ округа Мајами Дејд убрзо након што је приметила катастрофу која се дешава у ваздуху.

Званичници су јој захвалили што их је позвала и уверили је да се авион вратио у Мајами без пријављених повређених.

Подаци "Флај авера" кажу да је авион без инцидената у раним јутарњим сатима у петак одлетео из Порторика у Боготу у Колумбији.

Овај инцидент у ваздухопловству је најновија катастрофа која је погодила компанију Боинг, која се бави производњом авиона.

Раније ове недеље компанија је објавила да ће појачати инспекције квалитета својих авиона 737 макс 9 као одговор на квар панела врата за хитне случајеве на лету "Аљаска ерлањса". Репутација Боинга као највећег америчког произвођача авиона нарушена је низом грешака у производњи због којих су неке авио-компаније одложиле куповину авиона или су се окренуле његовом европском ривалу Ербасу.

Федерални регулатори приземљили су 737 макс све док нису извршене безбедносне провере на вратима сваког од авиона који су у употреби у САД.

(Б92)

БОНУС ВИДЕО: