Фабрика 'Магна', у којој је за 24 часа, у два наврата, отрован укупно 161 радник, неће радити док се не утврди узрок тровања, потврђено је 'Блицу' у Основном јавном тужилаштву у Алексинцу.

Како је наш лист писао, прексиноћ око 19 часова почело је прво тровање радника, као се сумњало, лепком за лепљење подних облога а лекарску помоћ затражила су 104 радника. Након провере квалитета ваздуха који је оцењен као чист, синоћ се на посао вратила трећа смена запослених, када се десило ново тровање услед кога је помоћ лекара затражило 57 запослених.

Како је Блицу потврђено у ОЈТ Алексинац, трећа смена је дошла на посао око 22 часа, а нови случај тровања је почео око један час иза поноћи. "Око један час иза поноћи помоћ лекара затражила прва група од петнаестак радника истог постројења у истој хали због истих или сличних симптома. Фабрика је поново евакуисана и затворена, упућени су ватрогасци и полицајци. Инспекција рада и Управа за ванредне ситуације су на терену, поновиће се свеобухватна мерења која ће бити и додатно проширена", речено је "Блицу" у ОЈТ Алексинац.

У алексиначком тужилаштву истичу да фабрика до даљњег неће радити док се не утврди узрок тровања. "Увиђај у фабрици ће поново бити обављен. Биће прикупљени докази и обавештења од радника који су радили у трећој смени. Пре увиђаја ће морати да се утврди шта је узрок да би могао безбедно да се обави увиђај – кажу у ОЈТ Алексинац.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".