Рада је овај пут дала предлог да се радно време у нашој држави скрати, истичући да је сасвим довољно пет, шест сати:

- Радно време од 5-6 сати би требало да буде нека реална мера, да се човек не исцрпљује и буде концентрисан, плус да му остане времена за породицу или, не дај Боже, слободне активности, које су вероватно многима појам (нажалост) - један је од твитова, а онда је Рада наставља да износи своје ставове:

- Једноставно наша пажња и концентрација не могу подједнако да трају 5-6-7-8 или, не дај Боже, 12 сати, а људи и толико раде. Где је ту живот?

 

Потом  је упоредила наш систем са осталим државама:

- Исланд је смањио радне дане са 5 на 4 током недеље, имају исте плате и већу продуктивност, такав модел се примењује и на Новом Зеланду.

- Ја сам свој газда и радим за себе, али огроман број људи нема тај луксуз, а и нису сви за све рођени. Рецимо за лидера и некога ко рескира... Иначе, ја радим 24 часа, у својој фирми сам и директор, и организатор, и менаџер, и инвеститор... И онај који добија, и који може све да изгуби, и који никад нема ништа сигурно, и који увек рескира и нема мирног сна... Ја пуно радим зато што сам ја такорећи приватник и немам никог другог осим себе, од мојих одлука и инвестиција зависи директно моја зарада, па и живот - закључила је Рада.

 

 

БОНУС ВИДЕО: