Како се наводи, очекује се да ће киша прећи у снег током преподнева у Војводини, средином дана у западној Србији, по подне у централним и југозападним крајевима, а крајем дана и током ноћи и у осталим крајевима земље, али уз истовремени престанак на северу. Очекује се и местимично формирање мањег снежног покривача. 

Ветар ће бити умерен и јак. Јутарња температура од 5 до 10, на истоку земље око 0 степени, током дана у осетном паду и по подне ће се кретати од -1 степен на северу до 14 степени на југу. Увече и током ноћи даљи пад температуре у свим пределима.

У Београду се очекује облачно време, уз осетно захлађење, повремено са кишом која ће после подне прећи у снег. Очекује се и стварање мањег снежног покривача. Ветар умерен, краткотрајно и јак северозападни. Јутарња температура око 10 степени, током дана у осетном паду и после подне ће се кретати око 3 степена. Током ноћи престанак падавина уз даљи пад температуре.

Према прогнози за наредних седам дана, у суботу ће на северу Србије доћи до разведравања. У осталим крајевима очекује се облачно време са снегом, уз стварање, односно повећање снежног покривача. Ујутру и пре подне се престанак снега очекује у западним и централним, а увече и ноћу и у осталим пределима Србије, уз постепено смањење облачности. Ветар ће бити у слабљењу.

У недељу ујутру слаб мраз, током дана претежно сунчано време, на југу уз малу облачност, али хладно. 

Почетком следеће недеље углавном суво и топлије, док се понегде слаба краткотрајна киша очекује средином наредне седмице.

БОНУС ВИДЕО: