Слободан Боба Стефановић родио се 21. маја 1946. у Београду, у Молеровој улици на Чубури.

Отац му се звао Миливој, а мајка Лепа Стевановић. Миливоје је у то време био на високом положају партијског функционера, али је 1948. године када је Боба имао само две године, ухапшен и одлази на Голи оток због ИБ-а.

Још у најранијем детињству Боба показује велики таленат за сликање и музику, а како је у комшилуку већ било отворено аматерско позориште „Дадов“, он ту проналази своју оазу и свет. Сам је научио да свира велики број музичких инструмената и да искомпонује неке од најромантичнијих песама.

 

 

Дипломирао је на Факултету драмских уметности, одсек Филмска и ТВ организација и апсолвирао на Ликовној академији.

Занимљив податак је да је почео да пева на морској обали да би привукао пажњу једној девојци. Потом је убрзо схватио да је то заиста његов прави пут те је упловио у музичке воде. Своју успешну музичку каријеру Боба Стефановић започео је 1962. године у вокално-инструменталном саставу "Златни дечаци".

Први пут професионално наступа у тада веома популарном клубу „Еуридика“, са само 15 година и од тада ниже само хитове. „Чудна девојка“, његова прва златна плоча, се и данас чује у радио-програмима, а потом је одушевила нове генерације у култном филму "Лајање на звезде".

 

 

Важио је за великог заводника. Држао се девизе да “џентлмени раде и ћуте”. После бројних љубавних “турбуленција”, скрасио се у трећем браку. Срећу су му чиниле три ћерке. Најстарија, Јелена је наследила очев таленат, дипломирала је ФТВ продукцију на Факултету драмских уметности и већ је радила на великом броју познатих пројеката.

О његовом фамозном боемском животу “човека са гитаром” сведочиле су само приче и анегдоте.

 

 

Једном приликом је отворио душу и признао да је био слепо заљубљен и да је патио, а ко није, изгубио је много. Признао је и да су га жене остављале, али наравно и да су му се и враћале.

Стефановић је писао музику за више филмова, али је у некима од њих и глумио. Снимао је и учествовао са колегама у великом броју ТВ- шоу програма.

Петнаест година је држао школу певања поп и рок музике, а последњих година живота највише је времена проводио сликајући. Повремено је прихватао и позиве за наступе.

Преминуо је 9. фебруара 2015. године у Београду.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: