- Примљена сам у болницу 12.јануара, седам дана пре термина за порођај, а сутрадан у визити био је гинеколошки преглед и у пола девет ме шаљу у салу за порођај, укључена ми је индукција - прича Марица и додаје да у пола четири поподне схватају да не иде природни порођај, те јој говоре да издржи до пет, када долази докторка да јој уради царски рез.

- Доктор долази тек у 18 и 20 и одлучује ипак да ме породи природним путем, док му бабице говоре да мора царски. Ништа се не мења, беба никако да се спусти у карлицу, измучена сам, без снаге, дају ми кисеоник да ми могла да дишем. Молим доктора да уради царски рез, он ништа. Преклињем га да ме породи на царски, да ми спаси дете, а он ме удара, и стиска за вилицу, прети да ће ме ударити, имаћу "две лобање", да ће да ми смрска главу, вређа на националној основи - каже Марица и наставља:

- И даље молим за помоћ. Кад је видео да беба не може да се роди никако зауставља ми порођај и креће да ми даје анестезију и да ме цепа вагинално да би беба могла да изађе. Скаче по стомаку, стиска ребро, ломи ми ребро, губим свест, беба зе заглавила у карлици и ту се укакила од притиска и прогутала сав садржај. Узме ваздух, али не може да издахне јер су јој плућа зачепљена. Долази до стварања мехурића на плућима. Успевају у 23:05 да изваде бебу, беба није дисала, срце јој стало Успели су да је реанимирају, ставе на апарате и транспортују за Нови Сад. Али ујутру су јавили у шест да је беба преминула и да је остала жива била би биљка, имала би оштећења на мозгу - каже Марица и додаје да је трудноћа била уредна.

Фото: Приватна архива

 

Имамо и ћеркицу од пет година, која је доживела страшну трауму због овога што се десило.

- Плаче, тражи сестрицу, радовали смо се, одавно смо смислил и да ће се наша друга девојчица звати Елена. Нажалост, јуче смо морали да је положимо у гроб. А слику за умрлицу нисмо ни имали, већ смо морали да на умрлицу ставимо слику мртве бебе из ковчега..Имала сам само из инкубатора - плаче Мајка и прича да је на тренутак успела да види своје дете у инкубатору још док је било живо.

- Нико ме није звао из болнице - закључује она.

Фото: Приватна архива

 

У Општој болници Сремска Митровица спроводи се унутрашњи надзор поводом догађаја који сте нам пренели, обавештена је здравствена инспекција, и по обављеним поступцима, а везаним за наведени догађај, бићете обавештени - навели су из болнице.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: