Управо то жели један студент из Србије који је на друштвеној мрежи "Редит" објаснио зашто жели да напусти Србију.

"Сви пију кафу. Оде ми младост док се сви напијете кафе (што каже Сергеј у 'Бурету барута'). Зашто желим да одем је питање које би изискивало другу, много дужу објаву, која је непотребна да се пише", започиње овај младић.

Како каже, циљ му је да оде и да се не врати.

"Давних година сам решио да се преселим негде по завршетку факултета, и тада сам одлучио да то буде једна од три земље: Данска, Шведска или Норвешка. Студирам смер који је сам по себи програмерски, факултет на добром гласу по квалитету и у неку руку рачунам да ћу на крају моћи да нађем добро плаћено радно место", објашњава он.

Фото: Профимедиа

 

Према његовим речима, има родбину која живи "преко", али му они нису од помоћи.

"Пре би ми неки локалац тамо помогао него они, јер сваке године дођу овде и просипају ми причу како је тамо ужасно, само што не пропадну... нама је овде сјајно. Побегао бих и од лицемера овде...", открива.

Он је затим поставио питања свима онима који су били или су у Скандинавији.

"Како је изгледао процес одласка, шта вас је навело да одаберете баш ту земљу, колико вам је требало да решите папирологију и овде и тамо, колико новца би требало имати приликом одласка док се не стане на сопствене ноге, које захтеве морате испунити а које ће они очекивати од вас, и тако даље. Мали 101 водич шта када се оде", написао је он.

У коментарима су га многи посаветовали шта да ради, те је он додао да ће још размислити где ће тачно отићи.

БОНУС ВИДЕО: