Пред нама су 3 веома велика и моћна празника у јануару: Крстовдан, Богојављење и Свети Јован.

Фото: Википедија

 

Иако је у црквеном календару обележен са црним словом, Крстовдан се поштује и празнује веома побожно, са строгим постом који подразумева суву храну и воду, али и са искреном молитвом.

Овим ригорозним постом на води и хлебу, тело се припрема за испијање богојављенске водите која се узима у храму, сутрадан на Богојављење.

Ноћ између Крстовдана и Богојављења сматра се најмагичнијом од свих. Хришћани верују да се управо ове ноћи небо отвара, а Бог слуша наше молитве. Стога будите пажљиви шта тражите и на који начин то радите.

Добро размислите колико вам је важно то што тражите, а онда са пуном вером, у поноћ, подигните главу ка небу и у себи изговорите своју жељу.

Фото: Профимедиа/СПЦ

 

Постоји једно правило које каже да пре него што зажелите жељу треба да себи поставите једно питање: Да ли ће ми ова жеља бити важна за 5 година? Ако је одговор ДА, онда је изговорите баш ове ноћи.

Зашто Бог испуњава само поједине жеље?

Бог ипак види ширу слику. Ако вам у моменту није испунио жељу, то значи да та жеља није ни била добра за вас.

Једина нада која вам је потребна је очекивање да се све догађа за добро, а не за зло у вашем животу. Можете очекивати добро без обзира на исход. Очекивати добро значи веровати да је Бог добар и да Бог никада не греши, то је разлог зашто нас нада никада неће разочарати на крају.

Најбољи начин живљења живота је да живите као мало дете, без бриге и очекивања. Само радите оно што вам доноси радост и изражавајте себе без страха у сваком тренутку. У потпуности прихватите себе и оно што се догађа без просуђивања.

Кад немате никаквих очекивања, ви препуштате исход Господу. Увек можете добити много више када немате очекивања, јер је Бог у стању да учини више од свега што можете и замислити.

"Шта год да намераваш, ослушни савет неба. Све што ткаш, везуј конце за небо," рекао је свети владика Николај.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".