Један од шесторице нападача ударао је Јасмина метлом, након чега се и бацио на њега, а како каже нападнути младић, и даље осећа болове у врату и куку од удараца.

- Нема неке телесне повреде, али имам болове у куку и врату, како ме је ударио метлом. Ја сам групу младића замолио да не бацају смеће по улици, јер ја то треба да чистим, они су то доживели као провокацију. Почели су безобразно да разговарају и ту је кренуо сукоб - прича Јасмин у "Јутро на Блиц".

Како каже, отели су му метлу, његово оруђе за рад и тиме га тукли.

- Покушао сам да избегнем, али они су кренули на мене. Морао сам фактички да се одбраним колико сам могао. Све је трајало око 20 минута. Било је гурања, лево, десно... Нико није хтео да помогне, а била је маса људи и сви су гледали - каже Јасмин.

Уместо да му помогну, како каже, сви су му викали "Браво Јасмине, браво мајсторе".

- Али џабе, није то поента! Поента је да не буде проблема. Ово није први пут да се догађа, али ми гледамо да избегнемо сукобе. Највише је увреда на расној основи - називају нас Циганима, вређају мајку.. - каже Јасмин.

Цео случај пријављен је полицији.

"Апелујем на већу емпатију према радницима Градске чистоће"

Марко Попадић, вршилац дужности ЈКП "Градска чистоћа" апеловао је да се према радницима "Чистоће" покаже много више разумевања.

- То су људи који су 24 сата на терену 365 дана у години и лети и зими, и по киши и сунцу како би наш град био лепши. Они поштено зарађују своју плату, хране своје породице и неопходно је да као друштво покажемо више емпатије и поштовање према њима - каже Попадић.

Шапић осудио напад

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда, осудио је бахати напад младића на радника ЈКП „Градска чистоћа” у ноћи између суботе и недеље на Зеленом венцу.

– Недопустиво је да радника „Градске чистоће”, који само ради свој посао нападају и угрожавају његову безбедност на радном месту. Радник им је рекао да не бацају ђубре по тротоару, што је потпуно нормална опомена људима који не поштују ред. Надам се да ће деликвенти бити адекватно кажњени и да се овакве ствари више неће догађати. Не заборавимо да „Градска чистоћа” ради сваке суботе, недеља, дању, ноћу, празницима и по свим временским непогодама. Њихов рад морамо да поштујемо – рекао је Александар Шапић.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: