Новак Ђоковић је, без сумње, најбољи српски спортиста на свету и прави амбасадор наше земље, а један од најзаслужнијих људи за то је његов отац Срђан Ђоковић.

Често се нагађало где је рођен Срђан Ђоковић, човек који је створио великог шампиона.

Фото: Н. Параушић

 

 

Многи су мислили да је његово родно место у Звечану, али рођен је у Косовској Митровици 1961. године, а почетком 80-их су се преселили у Београд.

Новаков отац рекао је једном приликом да нема ништа против Албанаца и да би требало погледати како они штите своје националне интересе.

- Све бих дао да се мој народ тако бори за Србију. Да се ​​избегну лични интереси и да се врате национални интереси који су изгубљени у Србији - рекао је Ђоковић.

Фото: Ж. Кнежевић

 

 

Према његовим речима, Новак треба да буде пример за све Србе.

- Народ и нација морају бити приоритет. Тек тада можемо победити у овом неправедном свету. Људи и нација морају бити први. Без овога не можемо учинити ништа.

- Погледајте Хрвате и Албанце, они се тако понашају, истакну заставу где год се појаве широм света - нагласио је он гостујући на ТВ Хепи.

С друге стране, Новакова мајка Дијана је пореклом из околине Винковаца. Након што је остала трудна, удала се за Срђана пре него што је завршила факултет.

Фото: ATA имагес

 

 

Дијанин отац Зденко Жагар је Хрват из Винковаца, а тренутно живи у Београду на Чукарици.

У интервјуу пре две године рекао је како се одувек изјашњавао као Југословен.

Од Новакове баке Санде се развео, а друга супруга му је преминула.

БОНУС ВИДЕО: