Поледица је велики проблем за возаче и пешаке, а код многе доводи до пада и ломова на које ортопеди ових дана посебно упозоравају. Др Љубодраг Зајић са Института за оторпедију Бањица открио је да је ових дана забележен рекордан број повреда насталих услед проклизавања на леду, као и да су поједини пацијенти завршили на операцији.

Да бисте спречили нежељени сценарио, можете да пробате трик који кружи интернетом. Једна жена под именом "Мелс фамилy лифе" поделила је у снимку како избегава проклизавање на леду. Навукла је чарапе преко својих ципела и почела да хода по залеђеној површини. "Најбољи и најпотребнији трик по мом мишљењу... Чарапе носите преко ципела, како се не бисте оклизнули на леду. Захвалите ми касније", написала је.

Многи су прокоментарисали да им не би био проблем да носе чарапе преко ципела. "Радије бих изгледао блесаво са чарапама преко ципела, него да се мучим на штакама након што сам сломио ногу на леду", "Одувек ово радим. Увек привлачим погледе, али ја барем не падам", "Никад пре нисам чуо за ово, свакако ћу покушати", писали су корисници ТикТок-а. Снимак броји више од 1,8 милиона прегледа, погледајте како изгледа:

 

@мелс_фамилy_лифе БЕСТ (мост неедед) ХАЦК атм ин мy опинион… соцкс wорн овер yоур схоес - то авоид слиппинг он тхе ице. Тханк ме латер 😉 #хацкофтхедаy #хацкофтхеwеек #сноwук2022 #мумсофтикток #укмумлифе #фyп #бестхацксонтикток #форyоупаге #сцоттисхтикток ♬ оригинал соунд - @мелс_фамилy_лифе

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".