Када је имала свега 14 година могла је да се пријави на избор за Мис јер је "изгледала зрело", али су се врло брзо на њеном телу почеле појављивати боре, смежурало јој се лице и врат, а кожа на стомаку и рукама је омлитавела. Такође је добила и осип по телу, а све то се десило у буквално два дана.

- То је као кожа горке диње јер је заиста наборана. Имала сам печате који су постали црвени и ужасно су ме сврбели. Постали су толико болни да нисам могла да их пипнем - испричала је раније ова девојка која је напунила 18 прошле године.

Стално носи маску због избораног лица

Како је навела, на првој контроли код доктора речено јој је да је то све добила од уједа инсекта. Због тога је била на терапију лековима, али ништа није помагало. Осим физичких промена, Раизел је рекла да такође пати од болова у леђима када дуго седи или када устаје. Због ових промена, Раизел је рекла да су људи коментарисали како она изгледа као да има 50 година. Често би неки чак помислили да је њена мама Јоела (38) млађа од ње.

- Болно је кад ми кажу да моја ћерка изгледа старије од мене. Понекад је замишљам када остари и видим колико би могла да буде лепа. Била је прелепа још као беба, али сада њено лице не изгледа ни налик оном лепом кад је била млађа - рекла је њена мама.

Фото: Јутјуб принтскрин/truly

 

Од када су уследиле ове промене Раизел излази на улицу са маском на лицу и телом прекривеним потпуно.

- Питају ме зашто изгледам старије. Не одговарам им јер и не знам шта се догодило. Не кривим своје родитеље јер и они не знају о чему се ради - испричала је Раизел.

Једина жеља јој је да се на било који начин она врати у нормалну и да и даље изгледа као тинејџерка.

- Увек се молим да оздравим и да ми се стара кожа и изглед врате. Ако је тако, моћи ћу поново да се дружим са пријатељима. Сад не могу јер ме је срамота.

Откривено од чега болује

Ендокринолог је на крају бар успео да постави дијагнозу и установио је да има прогерију.

- На целом свету има документовано око 200 случајева ове болести. Најистакнутија манифестација је борање или старење коже и успорен раст. Глава је такође истакнута, а такође видимо и кожне лезије код пацијената које се обично виде у подручјима која су изложена сунчевој светлости - рекао је др Џејмс Јанг.

Он је објаснио да прогерија може да доведе и до других болести па су и даље потребни додатни лабораторијски тестови.

- Један од проблема који ћемо очекивати је срчани удар, а има и повећан ризик од можданог удара - напомиње доктор.

Иако Раизел до сада нема кардиоваскуларних проблема, битно је да се провери све, па чак и њене кости.

Фото: Јутјуб принтскрин/truly

 

- Желимо да знамо да ли има промена у густини њених костију јер је остеопороза врло честа међу овим пацијентима. Дегенеративна болест зглобова је честа у старењу - рекао је доктор.

Упитан да ли Раизел још има шансе да се врати свом млађем животу, доктор је изричит да ту не може да ништа да се учини.

- Ово ће бити упорно. Једино што можемо да учинимо јесте да пратимо и лечимо кардиоваскуларне и скелетне проблеме и то је све што ми као лекари можемо да урадимо - закључио је тада лекар.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)