Са дочеком Православне Нове године протеклог викенда, празнична сезона је и званично завршена.

То са собом доноси и свест да се ближи тренутак да раскитимо јелку и уклонимо новогодишњу и божићну декорацију из дома, са терасе, из дворишта.

Овај тренутак најтеже пада деци и заљубљеницима у празничне украсе, али све има свој крај! Да ли знате када је право, да не кажемо крајње време да се поздравите са јелком и празничном декорацијом?

Фото: Профимедиа

 

 

Фенг шуи учење каже да украсе и јелку не би требало држати дуго након празника, јер то значи да "остајете у прошлости, уместо да идете у будућност, у пролеће које долази". Генерално, ово источњачко учење сматра како не у кући не треба држати ништа што је испунило своју сврху.

Према неписаном Фенг шуи правилу, јелку би наводно требало уклонити до 18. јануара.

Неки, пак, кажу да то зависи од тога када сте декорисали кућу. Што више времена пролази, то је горе, јер се на свим тим украсима накупља прашина.

Фото: Профимедиа

 

 

Наравно, ако ви тако желите, декорацију можете држати колико год вам је драго, али ако је у питању природна јелка, будите опрезни ако јој опадају иглице или је дрво видно дехидрирало, нарочито ако у близини имате извор струје. Такође, ако осећате мирис влаге око јелке, крајње је време да је раскитите и вратите природи. Прочитајте и како смршати после празника.

Неки кажу да то зависи од тога када сте декорисали кућу. Што више времена пролази, то је горе, јер се на свим тим украсима накупља прашина.

(Лепа&Срећна)

БОНУС ВИДЕО: