Арапска астрологија стара је вековима, али је још донекле непозната. Пре се заснивала на другим људима рођеним у неком месту као ви и на друштвеном положају родитеља. Међутим, сада се углавном ради само о дану када сте рођени.

Кад је у питању 2024. година, арапски хороскоп је донео своје прогнозе, а оне се сматрају тачним.

Фото: Профимедиа

 

Копље

(22. децембер – 20. јануар, одговара Јарцу)

Копље је једнако знаку Јарца у арапском хороскопу и оружје је с којим се почиње и завршава година. Људи рођени у том знаку су прилично трезвени, вешти и обавезни на успех, што их чини прилично поштованим. Даље, они су стрпљиви и уједначени, а њихов успех је резултат њиховог сопственог напорног рада. Живот витешког копља је повезан са стрпљењем. Дакле, људи рођени под овим знаком су дубоки мислиоци и спроводе своја истраживања. Пошто их тешкоц́е не плаше, често бирају најтежи пут до свог успеха, али и то на велико задовољство.

Праћка

(21. јануар – 19. фебруар, одговара знаку Водолије)

Знаку Водолије одговара знак арапског хороскопа Прац́ке. Прац́ке воле идеју етике и морала. Они су приземни, креативни и паметни. То само потхрањује њихову бескрајну жељу да заиста ураде тежак посао уместо да само причају о томе. Они су иновативни и увек смишљају начине да побољшају оно што вец́ постоји. Исто тако, они се не плаше да постану креативни или изађу из своје зоне удобности да би постигли циљеве. Они такође имају оштар ум да виде ширу слику без одустајања од свог правог ја.

Секира

(20. фебруар – до 20. март, одговара знаку Риба)

Секира је сналажљиво оружје, а једнако су сналажљиви и они рођени у њеном знаку. Секире (једнаке Рибама у западној астрологији) инспирисане су љубављу и лепотом, и стога су у бескрајној потрази за тим да буду савршене. Штавише, рутина свакодневног живота вам досади јер и сами увек желите боље. Међутим, то значи да никада нисте задовољни где сте ви или други у овом тренутку. Као резултат тога, можете помоц́и другима да гурну друге ван својих граница.

Бодеж

(21. март – 20. април, одговара знаку Овна)

Слично као и њихов „колега“ Ован, Бодежи су пуни живота, спонтани и не плаше се својих надљудских граница. Ако сте Бодеж, били бисмо вољни да се кладимо да размишљате испред свих осталих. То је зато што сте склони да чврсто стојите на својим ногама и не плашите се да ризикујете. Такође, имате много енергије и улажите је у ствари за које мислите да су тога вредне.

Ексер

(21. април – 20. мај, одговара знаку Бика)

Ако сте Ексер (знак арапског хороскопа у основи исти као Бик), веома сте јаки и страствени. Више волите мирна времена. Међутим, такође долазите до прилике када велики пројекат захтева много вашег времена и енергије. Волите и конкретне циљеве. То је зато што волите да својим очима видите и својим рукама додирнете посао који сте обавили.

Буздован

(21. мај – 21. јун, одговара знаку Близанаца)

Није ни чудо што је Буздован једнак Близанцима јер су обоје хитри, слободни и бестидни камелеони. Буздован увек има жељу да се забавља и истражује нови аспект своје личности. Иако су увек спремни да изненаде себе, увек су будни и спремни да користе логику. Могу се брзо прилагодити јер имају привлачност и памет да буду одлични говорници. Такође је познато да су у стању да брзо схвате друге људе и прилагоде начин на који разговарају са њима – дар који им помаже да се брзо извуку из невоље.

Нож

(22. јун – 23. јул, одговара знаку Рака)

Ножеви су знак арапског хороскопа (једнак знаку Рака) и оштри су и зато са њима треба пажљиво руковати попут оних рођених под његовим знаком. Ножеви дају безусловну слаткоц́у и љубав. Штавише, они не само да слушају потребе других, вец́ често знају шта они желе и пре него што проговоре. Лако опраштају, лако попуштају и нежни су заштитници пуни љубави.

Мач

(24. јул – 23. август, одговара знаку Лава)

Мач је знак арапског хороскопа који је једнак Лаву. И као и код Лава они не могу да одвоје свој понос и племенитост. Талентовани, креативни и вредни, дају пример који други следе. Штавише, давање примера који други следе је заправо добро за мачеве јер они успевају да буду у центру пажње. Осим тога, привлаче друге попут магнета својом харизмом, а та привлачност траје и траје.

Мачета

(23. август – 23. септембар, одговара знаку Девице)

Ако сте представник овог арапског знака који је једнак Девици, практични сте, паметни и стално се усавршавате. Када је у питању посао, дозвољавате другима да верују у ваше резултате који су увек потпуни и веома темељни. Међутим, то мора да буде тако за вас, у супротном, једна мала грешка ц́е омогуц́ити другима да увиде колико у ствари можете да будете брзоплети.

Ланац

(24. септембар – 22. октобар, одговара знаку Ваге)

Поседујете одређену елеганцију и велику љубав према лепоти и правди као Ланац. Тај еквивалент Ваги је пун шарма и љубазности које ц́ете користити да се извучете из било које лоше ситуације. Дакле, имате дар да можете да угодите другима и да вам они отворе своја срца. Даље, имате одређену финоц́у у себи која је у стању да промени атмосферу када уђете у собу. То вам омогуц́ава да изградите односе и промовишете здрав дијалог. Нисте незналице када је љубав у питању и можете да флертујете боље од било кога.

Арапски нож

(23. октобар – 22. новембар, одговара знаку Шкорпије)

Овај нож арапског порекла познат је и као нож полумесеца на Западу. Они рођени под овим арапским знаком једнаким Шкорпији знају да са великом моц́и долази и знање о скривеним стварима. У ствари, Арапски ножеви имају неку врсту шестог чула циклуса живот/смрт. За њих је циљ средство за други почетак. Као резултат тога често их привлаче ризичне авантуре, али су довољно паметни да их преживе.

Лук (и стрела)

(23. новембар – 21. децембар, одговара знаку Стрелца)

Арапски одговор на Стрелца који је познат као Лук. Они рођени у том знаку имају снажну личност која им омогуц́ава да превазиђу све проблеме. Зато се ретко могу видети обесхрабрени. Међутим, они имају тенденцију да буду сањари и очекују највише од живота и свих око себе. Поред тога, они су истраживачи свега што живот може да понуди – света, религије, спорта. Храбри по природи, они такође изазивају поверење, оптимизам и ентузијазам и често су добри примери вере и оданости.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".