На шалтерима Поште широм Србије данас почиње пријава за 100.000 ваучера вредности 10.000 динара за субвенционисани одмор у нашој земљи.

Ваучери се могу искористити до 20. новембра ове годне. Право на ваучере имају пензионери, незапослени, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, студенти, лица старија од 65 година која не остварују право на пензију, као и запослени са примањима до лимита који је повећан на максималних 80.000 динара месечно.

Уз пријаву за ваучере, чији се образац може наћи на сајту Поште Србије и Министарства туризма и омладине, неопходно је приложити личну карту или пасош, потврду о резервацији, као и одговарајућу потврду о стицању права, као што су оригинал пензијског чека, или решење о оствареном праву на пензију који се дају на увид.

Запослени са примањима која не прелазе 80.000 динара месечно прилажу оригинал потврде о запослењу и заради исплаћеној у месецу који претходи месецу у коме се подноси пријава, а студенти прилажу оригинал потврде о статусу студента. Старији од 65 година, који немају пензију прилажу потписану изјаву да не остварују право на пензију, на обрасцу који такође могу да преузму на сајту Поште Србије, док остали нису обавезни да достављају доказ.

Пошта је осим евидентирања пријава, задужена и за доставу ваучера у виду вредносних писама на кућне адресе корисника, који се о статусу своје пријаве и условима коришћења могу информисати позивањем контакт центра Поште 0700/100-300. Ваучер се може користити за услуге смештаја, у угоститељским објектима изван града, општине, односно места пребивалишта, као и места студирања корисника ваучера, у трајању од најмање пет ноћења.

До сада се пријавило више од 4.400 угоститељских објеката и хотелијера из читаве земље који желе да учествују у систему ваучера. Током претходних девет година грађанима Србије је подељено више од милион ваучера.

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".