ИДФ ликвидирао 9.000 хамасоваца од 24.000 Палестинаца

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да је од скоро 24.000 убијених Палестинаца у Појасу Газе, њих 9.000 припадало редовима милитантне групе Хамас.

Галант тражи од Палестинаца да спрече Хамас

Израелски министар одбране Јоав Галант упозорио је данас да милитантна група Хамас покушава да подрије ситуацију на Западној обали и поручио да Израел мора да предузме кораке да то спречи јачањем палестинских власти.

-Хамас покушава да се повеже између Газе и Јудеје и Самарије и да узбуни то подручје, истиче Галант у саопштењу које је доставила његова канцеларија, користећи библијски назив за Западну обалу, преноси Тајмс оф Израел.

Према његовим речима, израелска влада мора то да спречи на сваки начин и да се позабави питањем радника и новца.

Говорећи о предлогу да се палестинским радницима са Западне обале дозволи повратак у Израел да раде, укључујући замрзнута пореска средства која Израел прикупља за палестинске власти, Галант је рекао да се нада да ће влада прихватити став Израелских одбрамбених снага (ИДФ) и Шин Бета о свему што је везано за раднике и новац.

-Рећи ћу ово на најјаснији могући начин: јаке палестинске власти су у најбољем безбедносном интересу Израела, закључио је израелски министар.

Жестоке борбе у централном делу Газе

Израелски тенкови и авиони погодили су циљеве у јужном и централном делу Газе, а у неким областима је дошло до жестоких оружаних борби.

Комуникационе и интернет услуге не фукционишу већ трећи дан, што отежава рад Хитне помоћи која покушава да помогне људима у подручјима погођеним борбама.

Борбе су биле концентрисане у јужном граду Кан Јунис, где је Хамас саопштио да су његови борци погодили израелски тенк, као и у Ел Буреију и Ел Магазију у централној Гази, где је израелска војска навела да је убијено неколико припадника Хамаса.

Војска је, такође, саопштила да су њене снаге уништиле неколико бацача, које Хамас користи за испаљивање пројектила на Израел.

БОНУС ВИДЕО: