Данијела Берлит се суочила са страшном дијагнозом која је постављена њеној ћеркици. Девојчица Фиона боловала је од леукемије а како је Данијела морала да брине о њој свакога дана, била је приморана да узме одједном цео свој одмор, тада 36 дана.

Нажалост, то је било премало како би могла да буде уз ћерку када јој је најпотребније. Зато је размишљала и о отказу, али су се онда нашле добре колеге које су јој помогле да узме што више слободних дана.

Продавачица у немачком “Dänisches Bettenlager” је помислила да нема другог избора него да остане без посла, али јој је једна објава на Фејсбуку променила живот. Барем на кратко. Њене колеге су јавно написали да се сви одричу годишњег одмора и да своје слободне дане поклањају Данијели.

- Наш живот једноставно више није исти, скроз нам се окренуо наглавачке. У неком тренутку сам позвала у фирму и рекла да не знам шта да радим, али да једноставно не могу да дођем на посао. Објаснила сам колегама да ми је ћерка болесна и моја јако добра другарица с којом радим је покренула акцију и тако су се сви сложили да ми "донирају" своје слободне дане - испричала је тада Данијела за РТЛ.

 

 

Означили су је на Фејсбуку и рекли да би требало да прочита објаву.

- У коментарима су се јављали људи који су били спремни да се одрекну одмора. Читала сам то у болници док сам Фиону чекала испред ординације и плакала сам као киша. Нисам могла да верујем да се ово дешава. Јавили су се и други непознати људи из Немачке који су такође поклањали свој одмор. Нисам могла да верујем и буквално сам била запрепашћена зашто се јавља неко ко ме не познаје да ми помогне. Нису само нудили одмор, него и прековремене сате. Та спремност за помоћ се ретко када деси - рекла је Данијела.

Како даље наводи, чак 429 колега поклонило јој је свој одмор и то не само један дан. Они који нису имали преостале слободне дане, дали су јој прековремене сате.

- Укупно сам добила 4 године и 6 месеци годишњег одмора. Све време сам била у безизлазној ситуација и тонула све дубље. А онда се створило толико пуно руку које вас ухвате, што вам враћа веру у човечност. Тако је добро искусити толико људскости и та спознаја да има толико добрих људи … То је невероватно. Тако сам плакала, Фиона је у болници питала: "Мама зашто плачеш?" И рекла сам јој да су то сузе радоснице и покушала мало да јој објасним целу ствар.

Иако је добила толико година одмора, Данијела је одлучила да ће, чим јој се ћеркица довољно опорави од терапија, да се врати на посао.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)