Овај меч је трајао четири сата и један минут и сигурно најбољи играч света није планирао да овако дуго остаје на терену, но 178. на АТП листи је показао да га чека светла будућност. Он је у другом и трећем сету равноправно парирао Београђанину који је на крају показао зашто је "Род Лејвер Арена" његов други дом. Ипак, имаће Ноле времена да се одмори, пошто прва рунда траје три дана.

Вреди истаћи да је ово најдужи меч који је икада одиграо у 1. колу неког гренд слема освајач 24 највеће титуле у "белом спорту".

Ђоковић је наставио серију непобедивости у Мелбурну. Последњи пут је изгубио на првом гренд слему пре 2183 дана, тачније 2018. године у осмини финала од Хјеона Чунга из Јужне Кореје.

Није деловало да ће овај дуел бити дуг, пошто је Новак веома убедљиво и сигурном игром добио први сет. Но, разиграо се Прижмић у наставку и приказао одличан тенис у другом и трећем сету. Иако је изгубио трећи сегмент, имао је вођство од 2:3 уз предност брејк, али је Ноле нанизао четири гема и решио сет у своју корист.

Личило је да ће четврти сет бити одрађивање посла за десетоструког шампиона Аустралијан опена. Хрват као да је остао без снаге, Новаку је поново прорадио сервис и брзо је на семафору стајало 4:0. Но, као да је то мало пољуљало Нолета који је спустио број обртаја, ривал је то искористио, вратио један брејк, али није могао и други па је 18-годишњи Сплићанин морао да честита противнику.

Можда Ђоковић није пружио идеалну партију, посебно у другом и трећем сету. Ипак, познато је да он како турнир одмиче све више диже форму и треба очекивати да ће тако бити на његовом најуспешнијем турниру.

Такође, још једна ствар може да радује навијаче српског играча. Проблем са ручним зглобом који га је мучио током Јунајтед купа је дефинитивно решен.

Подсетимо, Новак ће у другом колу играти против домаћег тенисера, тачније победника меча Алексеј Попирин - Марк Полманс.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".