Од свог појављивања на сцени, имала је став, стајала је иза речи које је изговорила. Сада је говорила о мајчинству и дојењу, као и о женама које одбијају да доје своју децу. 

- Зашто ти не би дојила своје дете? Немам ништа против када жена изабере да то не ради, али ја само не разумем зашто не? Ја не говорим о женама које немају млеко. Ако ништа друго као глумица бих волела да знам, психолошки, из чега то иде, ако се већ усудиш да оптужиш нас које смо желеле и имале потребу да дојимо своју децу. Нисам имала довољно млека за две бебе. Ја сам моју децу и дојила и давала дохрану у исто време. Могла сам да их дојим до петог месеца и то је било то. Више нисам имала млека - рекла је глумица и наставила.

- Ми које смо дојиле хоћемо да разумемо жене које неће да доје или не могу да доје. Зато би оне нас осудиле што смо дојиле. Не разумем зашто је жена жени постала највећи непријатељ? Ја имам ово мишљење, ти имаш своје, жена која неће да доји своје мишљење и нико никога ту не треба да линчује - рекла је Слобода Мићаловић у подкасту "Једноставно родитељ".

БОНУС ВИДЕО: