Као одговоран возач, од кључне је важности да разумете различите лампице упозорења које се пале на инструмент табли Вашег аутомобила.

Ова упозоравајућа светла су начин на који Ваше возило "комуницира" са вама када је реч о потенцијалним проблемима или кваровима, помажући Вам да правовремено реагујете и спречите даље оштећење.

Лампица за систем контроле притиска у гумама обично изгледа као узвичник унутар 2/3 круга, док линије при дну симболизују газећи слој гуме. Указује на то да једна или више ваших гума има низак притисак ваздуха. Неправилан притисак у гумама (низак или превисок) може утицати на потрошњу горива, век трајања гума и управљање возилом.

Фото: Јутјуб принтскрин/proclaimliberty2000

 

Проверите притисак у гумама помоћу манометра и напумпајте их до препоручених нивоа. Ако светло и даље остаје упаљено, могуће је да имате пробушену гуму.

Ако је нека гума пробушена замените је ако имате резервни точак у аутомобилу или користите комплет за поправку пнеуматика. Уколико ни то није проблем, онда се вероватно ради о неисправаном сензору који је потребно прегледати.

БОНУС ВИДЕО: