Према сазнањима европске телевизије, на листи су Росалија, Манескин, Анжел и Стромај.

Другим уметницима, али и спортистима за које се сматра да имају довољно велику популарност, такође Европска комисија ће се такође обратити преко представника за медије, рекао је неименовани званичник Европске уније.

Раније ове недеље, потпредседник Европске комисије Маргаритис Шинас упутио је молбу америчкој певачици Тејлор Свифт, тражећи од ње да охрабри младе гласаче уочи избора за Европски парламент који ће бити одржани од 6. до 9. јуна ове године.

- Нико не може да мобилише младе боље од младих. Тако то функционише. Само да вам дам пример: Тејлор Свифт је прошлог септембра позвала младе Американце да друштвеним мрежама да се пријаве за гласање. Дан након њене објаве, 35.000 младих Американаца се регистровало за гласање - рекла је она.

Фото: Танјуг/АП

 

Шинас је додао да ће Свифт бити у Европи у мају на музичкој турнеји.

- Надам се да ће исто учинити и за младе Европљане. Надам се да ће неко из њеног медијског тима пратити ову конференцију за медије и пренети јој овај захтев - рекао је он.

Излазност на изборима за Европски парламент је историјски на ниском нивоу са великим разликама међу земљама.

На изборе 2019. године изашло је 50,66 одсто гласача, што је био први пут да је премашен праг од 50 процената од 1994. године.

Фото: Танјуг/АП

 

Ове године, четири државе чланице ЕУ, Белгија, Немачка, Малта и Аустрија, омогућиће грађанима старијим од 16 година да гласају на изборима.

БОНУС ВИДЕО: