Жоао Пимента да Силва (71) изгубио је равнотежу пре него што се 5. јануара стрмоглавио у рупу – широку око једног метра и дубоку 13 спратова.

Комшије кажу да је пензионер постао опседнут идејом да се испод његовог имања у Минас Жераису у Бразилу налази благо.

- Жоао је провео више од годину дана копајући рупу и ангажовао је много људи да раде на ископавању. Почео је тако што је плаћао 70 бразилских реала (око 13 евра) на дан када је рупа још била плитка, али што је дубље ишао то су трошкови све више расли. На крају је платио око 90 евра свакоме ко би ушао у рупу и помогао у уклањању земље – испричао је његов комшија Арналдо да Силва локалним медијима.

Како је рекао, наишао је на препреку приликом копања.

- Ударио је у велики камен који се појавио, који је било тешко уклонити и било је гласина да је причао о покушају да се домогне динамита – рекао је Да Силва.

Комшија је рекао да је Жоао тврдио да му је „дух“ у сну рекао да се испод камена испод његовог кухињског пода налази злато. Да Силва је рекао да је покушао да га упозори на опасности његове мисије, али га је Жоао игнорисао.

Локални извештаји кажу да се верује да се жртва оклизнула и пала у смрт са дрвене платформе близу врха рупе док је покушавао да изађе из ње након радова на уклањању воде и блата.

Пријатељ са којим је радио није могао да га спаси.

Његово тело је уклонила Хитна помоћ.

Утврђено је да је задобио повреде главе и сломљене ноге, као и друге преломе.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)