Пензионер из Завидовића добитник је 1,3 милиона конвертибилних марака (око 650.000 евра). Како су јавили из Лутрије Босне и Херцеговине, он је у четвртак наплатио свој добитак. Из Лутрије су још навели да је пензионер "играч класичних игара на срећу", а највише игра ТВ Бинго и Лото.

Како пише Н1 до сада је освајао мање добитке у овим играма, а недавно је освојио и 1.000 евра (2.000 КМ) у игри ЛОТО 6/39, преноси Српскаинфо.

– На самом почетку разговора, добитник је замолио да остане анониман. Како каже, од 2004. године игра ТВ Бинго и то му представља вид забаве и радо прати уживо извлачење бројева. Никада није куповао више од три бинго листића, тако је било и последњи пут када је одиграо Новогодишњи ТВ Бинго – наводе у Лутрији БиХ.

Додају да су се добитник и његов син возали у ауту, зауставили су се поред уплатног места Лутрије БиХ у Завидовићима те је замолио сина да изађе да купи три бинго листића, што је овај и учинио. Занимљиво, у новогодишњој ноћи пратио је извлачење бројева, али није крижао бројеве на својим бинго листићима.

Тек када је водитељ саопштио да је милионски џекпот погођен у Завидовићима он се, како каже, „трзнуо“ те узео папир и оловку да на комадић папира запише серијски број добитног листића. Након што је завршено извлачење бројева, наставио је гледати новогодишњи програм, те је отприлике у један сат ујутро узео своје бинго листиће и проверио серијске бројеве.

Када је видео да се серијски број листића подудара са његовим није могао да верује. Како је рекао Лутрији БиХ, није могао спавати цеелу ноћ јер је размишљао како ће сакрити да је управо он добитник. Додао је, да је неколико дана након што је сазнао да је освојио милионски добитак прошетао по улицама Завидовића те је у разговорима других људи чуо како влада велика заинтересираност и еуфорија, али и радозналост ко је освојио тај добитак.

На питање Лутрије да ли је узбуђен због огромног добитка, казао је да уопште није узбуђен те да само размишља на који начин да сачува анонимност.

– За добијени новац одлучио је да купи два стана у Сарајеву, а остатак новца ће оставити како би могао да ужива у својим пензионерским данима. Део средстава је планирао да подели и у добротворне сврхе те помоћи социјално угроженим породицама. На крају је додао да је често знао купити по два бинго листића и онда би својим пријатељима донео листиће и рекао да изаберу један и ако добију да је то њихова нафака – навели су у Лутрији БиХ.

Сретни добитник из Завидовића осталим је играчима поручио да пре свега играју због забаве, али да уз мало среће могу очекивати и неки добитак. Управо је, како је на крају казао, тако урадио и на крају му се исплатило.

(српскаинфо.цом)

БОНУС ВИДЕО: