"Како ствари данас стоје, друго полугодиште ће како је и планирано, почети 22. јануара", казе извор "Блица" из Министарства просвете. Како је незванично речено у Министарству просвете, још није стигла иницијатива за продужење распуста. С обзиром на то да друго полугодиште за ђаке у Војводини почиње у понедељак, 15. јануара, а за њихове вршњаке у остатку Србије 22. јануара, мало је вероватно да таква одлука буде донесена.

Батут за сада такође није послао посебне препоруке, а очекује се да ће се саопштењем у току дана или сутра огласити и Минстарство здравља. "Уколико број деце оболеле од грипа буде и даље у расту, надлежни ће пред крај распуста преиспитати одлуку", наводи извор.

Епидемиолози увелико упозоравају да нас највећи удар грипа очекује управо у јануару и фебруару. Институту за јавно здравље Србије пријављено је 9.143 случајева обољења сличних грипу, највише код деце вртићког и основношколског узраста. Због тога се међу родитељима ђака појавило питање да ли могао да се понови сценарио из 2019. и 2020. године када је зимски распуст продужен због грипа.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: