Наиме, она је рођена у Винковцима од Зденка и Елизабет Жагар, пошто су јој родитељи радили при војсци породица се често селила.

Фото: АТА имагес

 

 

Након што је Зденко добио посао у Приштини, породица је требало да се пресели на Косово и Метохију. Међутим, његовој супрузи и ћеркама се живот тамо није допао, па су четири године живели у Нишу. Када су се вратили у Београд, Дијана је завршила Основну школу „Седам секретара СКОЈ-а“. Бавила се спортом, пливала, играла одбојку, а са 11 година је почела да скија.

После основне, завршила је средњу хемијску школу, а потом уписала Технолошки факултет. Ипак, схватила је да то није занимање за њу, па је прешла на Факултет за физичку културу. Прекинула је школовање након што је сазнала да је у другом стању.

Фото: АТА имагес

 

 

Дијана има млађу сестру Сандру која је удата за одбојкашког тренера Зорана Терзића.

Дијана ретко спомиње сестру Сандру, али о њиховој блискости сведочи и то што се често могу видети заједно. Иако је Сандра нешто млађа од сестре, фасцинантно је колико личе.

О постојању прећутног договора да се у јавности не прича о фамилијарним везама може се наслутити и из Новаковог обраћања Зорану поводом двадесет година успешне тренерске каријере.

Фото: АТА имагес

 

 

- Драги Зоране, честитам ти на успесима који красе последње две деценије твог професионалног рада. Ти и ја имамо један приватан однос за који си ме условио да га не спомињем. Зато ћу ти се професионално обраћати и захвалити у име свих спортиста на инспирацији коју нам дајеш кроз свој квалитет у раду, пожртвованост, посвећеност и велику љубав према одбојци и спорту уопште. Један си од најуспешнијих тренера у Србији и региону у историји и заслужујеш сваку похвалу. Пуно те волим и поздрављам, течо мој драги.

(Stil/Biografija.org)

БОНУС ВИДЕО: