Прелиминарном анализом је утврђено да оператор аеродрома није предузео све законске мере у циљу ефикасног спровођења летова – првенствено у погледу услуге одлеђивања и спречавања залеђивања авиона.

Директорат цивилног ваздухопловства Србије, као надлежно регулаторно и надзорно тело у области ваздушног саобраћаја у Србији, наводи да су активности обухватиле и спровођење ванредних инспекцијских надзора у циљу провере примене Закона о ваздушном саобраћају. 

- Прелиминарном анализом прикупљених података утврђено је да оператер Аеродрома Никола Тесла Београд није предузео све мере које би обезбедиле редовно и ефикасно одвијање ваздушног саобраћаја на аеродрому - наводи се у саопштењу Директората.

Фото: д. мил

 

Указује се да је непредузимање одговарајућих мера, првенствено у погледу услуге одлеђивања и спречавања залеђивања авиона, довело до значајних поремећаја у планираном реду летења и учесталих кашњења.

Директорат је наложио оператору аеродрома спровођење хитних мера у циљу отклањања уочених неправилности и омогућавања ефикасног, редовног и поузданог одвијања ваздушног саобраћаја на аеродрому, истиче се у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО: