Њега памтимо из култних филмова, али нимало мање и по многим интервјуима, у којима је такође изрекао неке од најлепших цитата о људима, животу, љубави, па и времену.

 

 

Хајде да се присетимо како је то говорио Небојша Глоговац Глоги.

"Живот је као оловка, сваки дан је све краћи. Потрудите се да нешто лепо нацртате док га још има."

"Ако мрачиш, мрачно је. Ако сијаш, сјајно је. До тебе је."

"Бити, то јест мислити својом главом или не бити тј. дозволити да други мисле уместо тебе и безусловно то прихватити. Систем увек, и у Шекспирово време, и пре њега и после њега... он увек манипулише појединцима, прави притисак. Само је раније, рекао бих, то бивало закамуфлирано. Данас је потпуно огољено и опет функционише, готово непогрешиво. Невероватно."

"Душа је све оно што нас вуче ка љубави, идеалима, доброти, човекољубљу, емпатији. Људска душа је нека промисао, космичка сила у нама која нас чини ближе Богу и разликује нас од животиња и чини нас вишим бићима."

"Време је наш највећи непријатељ, нису људи. Људи су пролазни као и све остало, али време ће увек бити ту да вам одузме све. Године, младост, љубав, сећања, вољене особе, а на крају и вас. Време ником не прашта. Од времена још нико побегао није."

"Новац је постао комплетна логика људског понашања и деловања, што је страшно."

"Деловати или не деловати, бунити се, борити се за своја права, разоткривати преваре, не пристајати на систем... или обрнуто, тј. не бити."

"Не лече се ожиљци тако што их правиш другима."

"Како ја нисам идеалан, не очекујем ни савршену жену, нити то постоји. Добра је она која се уклапа у твоје предности и мане, када једно друго попуњавате и допуњавате и као планинари једно друго вучете уз уже и правите заједницу од та два крња објекта, какви смо ми људи. Савршен партнер не постоји, али идеалан је онај који ће да велича ваше врлине, али и да прихвати мане. Свако од нас је помало крњи, понегде много јак, понегде слаб и прихватити једно друго са свим манама и врлинама може да буде близу идеалног."

(Она.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".