На територији града Београда, Шапца, Новог Сада и Сремске Митровице, ухапшено 11 особа, припадника криминалне групе, која је крала луксузне аутмобиле на територији земаља Европске Уније.

Фото: Д. Миловановић, Профимедиа

 

- Према наводима тужилаштва, једанаесторки која је ухапшена на терет се ставља да су на територији западноевропских земаља отуђивали моторна возила високе класе, потом их у такозваним штек радионицама преправљали, потом довозили у нашу земљу, а онда продавали чиме су прибавили огромну материјалну корист. Иначе, једанаесторици се на терет не ставља крађа, њима се према оптужници јавног тужилаштва на терет ставља удруживање ради извршења кривичних дела, прикривање, фалсификовање, као и навођење на оверавање неистинитог садржаја.

Ухапшену једанаесторку највероватније потражују и друге земље:

- Обзиром да су крађу извршавали на територији других земаља, њих вероватно потражују и друге земље за то кривично дело, док су код нас оптужени за наведена дела. Приликом хапшења пронађена је огромна количина новца, како девиза, тако и динара, скупоцених ствари, наравно, заплењени су и квалитетни нови аутомобили високе класе, потом документа и одређени делови аутомобила преко којих ће бити утврђено да ли су ти аутомобили крадени на територији Западне Европе или су кривотворени.

Постоје индиције да је ова група повезана са шкаљарским кланом:

- Занимљиво је да је у тренутку када се ово хапшење десило у Београду појавила наводна прича о постојању групе која свим препродавцима и увозницима и дилерима аутомобила, како половних, тако и нових, вештачки диже цене и узима им 200 или више евра за свако возило које се оцарини и које уђе у Србију. У ствари прича иде толико далеко да је ова група је у суштини блиска шкаљарском клану, а да чак има и увид у царинске књиге. Наравно, морам да се оградимо, ово су непроверене информације за које још увек не постоје докази, то су чаршијске приче, али занимљиво је да се поклопило са овим хапшењем.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".